רוטב האריסה שתכינו במתכון הבא משדרג את מנת הדג המסורתית ומקנה לה טעם ייחודי עם עקצוץ חריף בדיוק במידה הנכונה
מקור תמונה:
wEnDy
אופן הכנת האריסה:
-
הפעילו את הכיריים על חום בינוני ובעזרת מלקחיים הניחו את הפלפלים על הלהבה. הפכו אותם מספר פעמים במשך 6-8 דקות עד שהם ישחירו. קלפו את הפלפלים, הכניסו אותם לקערה, כסו בניילון נצמד והניחו בצד ל-15 דקות.
-
על מחבת יבשה וחום בינוני, קלו את זרעי הכוסברה והכמון במשך 2 דקות. העבירו אותם למעבד מזון וטחנו במשך מספר שניות.
-
הוסיפו למעבד המזון עם התבלינים לימון כבוש, שום, שמן זית, רסק עגבניות מלח ופלפל ועבדו לתערובת חלקה.
מקור תמונה:
Michael Verhoef
אופן הכנת הדג:
-
הניחו את חתיכות הדג בתוך קערה נמוכה ורחבה, מרחו עליהן ¾ מכמות רוטב האריסה והכניסו למקרר לשעה אחת לפחות לספיגת טעמים.
-
חממו 2 כפות שמן צמחי במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הניחו עליה את חתיכות הדג וטגנו כ-3 דקות מכל צד.
-
הוציאו את חתיכות הדג מהמחבת, העבירו אל צלחות הגשה ומרחו לצדן את שארית רוטב האריסה.
מקור: דוד כהן