header

מתכון לדג לבן בציפוי אריסה חריפה

רוטב האריסה שתכינו במתכון הבא משדרג את מנת הדג המסורתית ומקנה לה טעם ייחודי עם עקצוץ חריף בדיוק במידה הנכונה

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לדג לבן בציפוי אריסה חריפה מקור תמונה: wEnDy
רכיבים לאריסה:
פלפלים אדומים - 2 (חריפים)
זרעי כוסברה - 2 כפיות
זרעי כמון - 2 כפות
לימון כבוש - 2 כפות
שמן זית - 1 כוס
רסק עגבניות - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לדג:
פילה דג לבן - 4 יחידות (לברק, אמנון וכל דג אהוב אחר)
שמן צמחי - 2 כפות
אופן הכנת האריסה:
  1. הפעילו את הכיריים על חום בינוני ובעזרת מלקחיים הניחו את הפלפלים על הלהבה. הפכו אותם מספר פעמים במשך 6-8 דקות עד שהם ישחירו. קלפו את הפלפלים, הכניסו אותם לקערה, כסו בניילון נצמד והניחו בצד ל-15 דקות.
  2. על מחבת יבשה וחום בינוני, קלו את זרעי הכוסברה והכמון במשך 2 דקות. העבירו אותם למעבד מזון וטחנו במשך מספר שניות.
  3. הוסיפו למעבד המזון עם התבלינים לימון כבוש, שום, שמן זית, רסק עגבניות מלח ופלפל ועבדו לתערובת חלקה. preperation מקור תמונה: Michael Verhoef
אופן הכנת הדג:
  1. הניחו את חתיכות הדג בתוך קערה נמוכה ורחבה, מרחו עליהן ¾ מכמות רוטב האריסה והכניסו למקרר לשעה אחת לפחות לספיגת טעמים.
  2. חממו 2 כפות שמן צמחי במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה, הניחו עליה את חתיכות הדג וטגנו כ-3 דקות מכל צד.
  3. הוציאו את חתיכות הדג מהמחבת, העבירו אל צלחות הגשה ומרחו לצדן את שארית רוטב האריסה.
מקור: דוד כהן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.