header

מתכון לסלט עולש וסרדינים

למרות שיש קווי דמיון מסוימים בינה לבין סלט הקיסר המפורסם, המנה הבאה רחוקה מאוד מלהיות מסורתית ומקובלת, וזה בדיוק סוד הטעם העשיר והמיוחד שלה! מדובר בסלט פשוט אך מושקע של עולש, רוטב עשיר, אגוזי לוז פריכים ובריאים ואפילו סרדינים שמעניקים את תוספת הטעם המיוחדת שבזכותה אנשים מופתעים לטובה מהמנה הזאת פעם אחר פעם. לא מאמינים? נסו להכין אותה בעצמכם ומובטחת לכם תוצאה שתעשה לכם שמח בפה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט עולש וסרדינים מקור תמונה: epicurious.com
רכיבים לסלט עולש וסרדינים:
אגוז לוז - ½ כוס (קלופים)
סרדינים - 100 גרם (ללא שמן או נוזל שימורים)
שן שום - 1 (מגורדת)
מיץ לימון - 2 כפות
חרדל דיז'ון - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
פתיתי פרמז'ן - כ-40 גרם (מחולק)
מיונז - ½ כוס
שמן זית - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
עלי עולש - 600 גרם (קרועים או חתוכים גס)
פלחי לימון - להגשה
אופן הכנת סלט עולש וסרדינים:
  1. חממו תנור ל-160-180 מעלות וצלו את האגוזים על מגש מרופד בנייר אפייה למשך 12-15 דקות. בסיום, המתינו שהאגוזים יתקררו ואז קצצו אותם בצורה גסה.
  2. נקו את הסרדינים מבחוץ ואז חצו כל אחד מהם. הסירו את עמוד השדרה ואידרות מכל אחד וקצצו היטב 2 סרדינים, השאירו את השאר בצד.
  3. העבירו את הסרדינים הקצוצים לקערה גדולה והוסיפו שום מגורר, מיץ לימון, חרדל, כשני שליש מפתיתי הפרמז'ן, פלפל שחור ומלח לפי הטעם. ערבבו היטב.
  4. הוסיפו לקערה את עלי העולש וכשני שליש מאגוזי הלוז הקצוצים. ערבבו היטב שוב, טעמו ותקנו תיבול במידת הצורך.
  5. העבירו את הסלט לצלחות הגשה וקשטו כל אחת מהן בשארית פתיתי הפרמז'ן, אגוזי הלוז וחתיכות קטנות של נתחי הסרדין שנשארו בצד.
  6. הגישו לצד פלחי לימון ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להחליף את עלי העולש בעלי חסה ותערובת עלי בייבי תרד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.