כל אוהבי הדגים והארוחות המושקעות ודאי מכירים היטב מנות סביצ'ה שונות, שהן פתיחה מעולה לכל סעודה שקל מאוד להכין, היות והן לא דורשות שום בישול. הסוד טמון בהשריית דג במיץ לימון או בחומץ, ולאחר מכן לערבב אותו עם רכיבים שונים מהמטבחים המגוונים של דרום אמריקה, ובכלל. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין גרסה טרופית לסביצ'ה טונה עם שילוב טעמים חריף ומתקתק שללא ספק ירשים את כל האורחים והסועדים שלכם. זכרו לבחור בדג טונה איכותי שמתאים להכנת מנות כמו סביצ'ה או סשימי, וכל מה שנשאר לכם אחר כך זה רק 10-15 דקות עבודה!
רכיבים לסביצ'ה טונה טרופי:
אופן הכנת סביצ'ה טונה טרופי:
-
קצצו את הטונה לקוביות קטנות עבור הכנת 4 מנות, או לקוביות גדולות יחסית עבור 2 מנות. לאחר מכן הכניסו אותן לכלי שניתן לסגור והוסיפו את מיצי ההדרים יחד עם גרידת התפוז.
-
ערבבו, סגרו את הכלי והמתינו למשך כשעה.
-
לקראת תום זמן ההשרייה במרינדה, קצצו את הצ'ילי (הוציאו את הזרעים אם אתם רוצים פחות חריפות) וערבבו בכלי קטן עם חלב הקוקוס, הג'ינג'ר, המלח והפלפל.
-
הוסיפו את הרוטב מהכלי הקטן לטונה עם מיצי ההדרים, הכניסו גם את גרגיר הנחלים וקוביות המנגו. ערבבו ותקנו תיבול אם יש צורך.
-
העבירו לכלי הגשה וקשטו בשבבי קוקוס לפי הטעם - בתיאבון!