header

מתכון לסלט פטריות חם

הסלט הבא קל הכנה, קליל, טעים ומשתלב נהדר עם מגוון מאכלים בשריים או צמחוניים, בארוחת הבוקר, הצהריים וגם הערב. אפשר להוסיף לו מנה עיקרית ולהפוך אותו לארוחה בפני עצמה, להגיש כתוספת מרעננת ,או כסלט שיעשיר את שולחן אירוח שלכם. את הפטריות אפשר להשאיר שלמות, לחתוך או לקצוץ, לבחירתכם לפי המרקם הרצוי. מה שכן חשוב זה לבחור בפטריות טריות ולא בכאלה מקופסת שימורים - פטריות אלה מכילות חומרים משמרים ותוספות מיותרות, ויהרסו את טעם הסלט, הרי הרכיב העיקרי בו הוא הפטריות!

מתכון לסלט פטריות: סלט פטריות חם

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט פטריות חם:

פטריות: כל סוג של פטריות יתאים לסלט. לגבי החיתוך, כמו שכתבנו בהתחלה זה תלוי בכם.

שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא שמן צמחי, ההבדל בטעם יהיה מורגש.

שום: השום אינו רכיב חובה בסלט אך הוא מכניס טעם עדין ומיוחד למנה ולא כדאי לוותר עליו. 

להעשרת הטעם: אפשר להוסיף פלפל ירוק חתוך דק, צ'ילי גרוס, פפריקה חריפה/מתוקה, כפית סויה ועוד...

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לסלט פטריות חם
רכיבים לסלט פטריות חם:
פטריות שמפיניון - 2 סלסלות (פרוסות דק)
בצל - 1 גדול (חתוך דק)
שיני שום - 4 (כתושות)
בצל ירוק - 2 גבעולים (קצוץ דק)
כמון - ⅓ כפית
כורכום - קורט
שמן זית - 1 כף
מלח - ⅓ כפית
פלפל שחור - קורט
אופן הכנת סלט פטריות חם:
  1. מנקים את הפטריות, מסירים את הרגליים ופורסים דק.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית.
  3. חותכים לרצועת דקות את הבצל, מוסיפים למחבת ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  4. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים בעזרת כף עץ ומטגנים קלות למשך כמה שניות.
  5. מוסיפים את הפטריות, כמון, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים ומקפיצים במשך כ-2-3 דקות.
  6. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל בצל ירוק פרוס דק.
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.