הסלט הבא קל הכנה, קליל, טעים ומשתלב נהדר עם מגוון מאכלים בשריים או צמחוניים, בארוחת הבוקר, הצהריים וגם הערב. אפשר להוסיף לו מנה עיקרית ולהפוך אותו לארוחה בפני עצמה, להגיש כתוספת מרעננת ,או כסלט שיעשיר את שולחן אירוח שלכם. את הפטריות אפשר להשאיר שלמות, לחתוך או לקצוץ, לבחירתכם לפי המרקם הרצוי. מה שכן חשוב זה לבחור בפטריות טריות ולא בכאלה מקופסת שימורים - פטריות אלה מכילות חומרים משמרים ותוספות מיותרות, ויהרסו את טעם הסלט, הרי הרכיב העיקרי בו הוא הפטריות!
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט פטריות חם:
פטריות: כל סוג של פטריות יתאים לסלט. לגבי החיתוך, כמו שכתבנו בהתחלה זה תלוי בכם.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא שמן צמחי, ההבדל בטעם יהיה מורגש.
שום: השום אינו רכיב חובה בסלט אך הוא מכניס טעם עדין ומיוחד למנה ולא כדאי לוותר עליו.
להעשרת הטעם: אפשר להוסיף פלפל ירוק חתוך דק, צ'ילי גרוס, פפריקה חריפה/מתוקה, כפית סויה ועוד...