היום בעידן האוכל הבריא אפשר למצוא תחליפי בשר טעימים ומעולים. לפעמים המנה הטבעונית או הצמחונית כל כך טעימה ומיוחדת שהיא גורמת גם לחובבי בשר (כמוני) להתענג. המתכון הבא קל להכנה ופשוט מאוד, ובסופו תקבלו קציצות המבורגר אפויות בתנור, המזכירות קצת את הפלאפל האהוב. מומלץ לאכול אותן בתוך לחמניית המבורגר מפנקת כי הן קצת פחות יציבות ועלולות להתפרק, רק אזהיר שיש סיכוי גדול שתעדיפו לזלול אחת נוספת במקום את התוספת שתמתין לצד המנה.
עדשים: במתכון השתמשתי בעדשים כתומות, אפשר כמובן להחליף/להוסיף עדשים שחורות, ירוקות.
עשבי תיבול: אפשר להחליף/להוסיף לפטרוזיליה: כוסברה, נענע, שמיר, בצל ירוק.
המרקם: מומלץ לטחון קלות את המרכיבים וליצור תערובת בטחינה גסה ולא עיסתית, אם אין לכם מעבד מזון או בלנדר ידני אפשר כמובן גם לקצוץ דק באופן ידני. שילוב החומרים ושמן הזית מצליחים לגרום לאיחוד התערובת - אם התערובת מתפרקת ואתם מתקשים ליצור את הקציצות אפשר להוסיף כף טחינה גולמית או ביצה. אופציה נוספת היא להוסיף אגוזים טחונים שגם מסייעים למיצוב ומקלים על יצירת הקציצות.
הוספת אווריריות: להוספת אווריריות ניתן להוסיף כפית אבקת אפייה, או כף וחצי סודה לשתייה.
שדרוג והעשרת הטעם: אפשר להוסיף גבינה קשה כמו פרמז'ן לתערובת, בצל סגול, אפונה.
הגשה: אפשר להגיש את הקציצות חמות או קרות, הן טעימות בשתי הדרכים.
הפיכת המתכון ללא גלוטן: החליפו את שיבולת השועל בשיבולת ללא גלוטן.