header

מתכון להמבורגר עדשים טבעוני

היום בעידן האוכל הבריא אפשר למצוא תחליפי בשר טעימים ומעולים. לפעמים המנה הטבעונית או הצמחונית כל כך טעימה ומיוחדת שהיא גורמת גם לחובבי בשר (כמוני) להתענג. המתכון הבא קל להכנה ופשוט מאוד, ובסופו תקבלו קציצות המבורגר אפויות בתנור, המזכירות קצת את הפלאפל האהוב. מומלץ לאכול אותן בתוך לחמניית המבורגר מפנקת כי הן קצת פחות יציבות ועלולות להתפרק, רק אזהיר שיש סיכוי גדול שתעדיפו לזלול אחת נוספת במקום את התוספת שתמתין לצד המנה.

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים המבורגר עדשים טבעוני

עדשים: במתכון השתמשתי בעדשים כתומות, אפשר כמובן להחליף/להוסיף עדשים שחורות, ירוקות.

עשבי תיבול: אפשר להחליף/להוסיף לפטרוזיליה: כוסברה, נענע, שמיר, בצל ירוק.

המרקם: מומלץ לטחון קלות את המרכיבים וליצור תערובת בטחינה גסה ולא עיסתית, אם אין לכם מעבד מזון או בלנדר ידני אפשר כמובן גם לקצוץ דק באופן ידני. שילוב החומרים ושמן הזית מצליחים לגרום לאיחוד התערובת - אם התערובת מתפרקת ואתם מתקשים ליצור את הקציצות אפשר להוסיף כף טחינה גולמית או ביצה. אופציה נוספת היא להוסיף אגוזים טחונים שגם מסייעים למיצוב ומקלים על יצירת הקציצות.

הוספת אווריריות: להוספת אווריריות ניתן להוסיף כפית אבקת אפייה, או כף וחצי סודה לשתייה.

שדרוג והעשרת הטעם: אפשר להוסיף גבינה קשה כמו פרמז'ן לתערובת, בצל סגול, אפונה.

הגשה: אפשר להגיש את הקציצות חמות או קרות, הן טעימות בשתי הדרכים.

הפיכת המתכון ללא גלוטן: החליפו את שיבולת השועל בשיבולת ללא גלוטן.

 

זמן הכנה: 40 דקות
כמות יחידות: 8
רמת קושי: קל
מתכון להמבורגר עדשים טבעוני
רכיבים להמבורגר צמחוני:
גזר - 1 (מגורר דק)
שיבולת שועל - 4 כפות (או פירורי לחם)
שיני שום - 2 (כתושות)
פפריקה מעושנת - כף (או מתוקה)
כמון - ¼ כפית
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - קורט
שמן זית - 2 כפות
פטרוזיליה - 1 כוס (קצוצה ללא הגבעולים)
שמן זית - לפי הצורך (להברשה ושימון)
אופן הכנת המבורגר צמחוני:
  1. משרים את העדשים בקערה עם מים לפחות כשעתיים ומסננים מנוזלים.
  2. מבשלים את העדשים בסיר בתוך מים רותחים כ-15 דקות, עד להתרככות. בסיום מסננים ומניחים בצד.
  3. קולפים את הגזר, מגררים דק בעזרת פומפייה.
  4. שמים במעבד המזון את כל המרכיבים: עדשים, שום, פטריות, פטרוזיליה, שיבולת שועל, גזר, כמון, מלח, פלפל, שמן זית. מעבדים בפולסים קצרים, עד קבלת מרקם פירורי גס אך לא משחתי.
  5. קורצים מהתערובת 8 עיגולים, משטחים ויוצרים צורת קציצת המבורגר שטוחה, ניתן להיעזר ברינג או כוס כדי להגיע לצורת קציצה מושלמת.
  6. מניחים את הקציצות בתבנית עם נייר אפייה, משמנים מעט את נייר האפייה עם שמן זית, וגם את הקציצות מעל בעדינות בעזרת מברשת. preperation
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים כ-15-20 דקות, עד שהקציצות מתייצבות ומשחימות מעט.
  8. מגישים בתוך לחמניות המבורגר עם טפנד, גוואקמולי, פרוסות סלק, מלפפון ועלי בייבי - ואוכלים בתיאבון! preperation
טיפ השף:
להוספת פיקנטיות להמבורגר הוסיפו כפית צ'ילי גרוס חריף.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.