הסלק הוא צמח בעל גוון סגלגל שמעשיר מגוון מאכלים בצבעו המרהיב, מסייע בצביעת גווני פסטות ובצקים ולעיתים אפילו משמש לצביעת בדים ושיער. לסלק יתרונות בריאותיים רבים: הוא עשיר במינרלים, סידן, אשלגן, מגנזיום, אבץ, נחושת ונוגדי חימצון, וגם לעלי הסלק יש יתרונות בריאותיים חשובים: הם מכילים חומצה פולית, ויטמיניםA, B ו-C וסיבים תזונתיים. סלט הסלק במתכון הבא, בנוסף להיותו בריא, טעים ומזין, משתלב נהדר עם כל מנה, ומכניס רעננות וצבע לשולחן.
כמה טיפים על הסלק לפני שנלמד איך מכינים סלט סלק מבושל:
הסלק: מומלץ לבחור סלקים שלמים, ללא חתכים או פגמים. מומלץ להשתמש בסלקים חיים לאחר בישול, אפשר לקצר תהליכים, לקצר את זמן הבישול ולהשתמש בסלקים מבושלים בוואקום שניתן למצוא ברשתות השיווק, אך פחות מומלץ, כי ההבדל בטעם יהיה מורגש.
הכנת הסלק: את הסלק אפשר לרכך ולהכין בשתי דרכים:
קילוף: את קילוף הסלק מומלץ לעשות תחת מים זורמים, כך הקליפה יורדת בקלות.
חיתוך: כדי להימנע מהכתמת קרש החיתוך אפשר לצפות את הקרש עם ניילון נצמד ולחתוך עליו. להוציא את צבע הסלק מקרש העץ יהיה קשה מאוד (כנ"ל לגבי בגדים, ולעיתים ציפורני הידיים). עדיף לחתוך על גבי משטח פלסטיק או זכוכית. אפשר לחתוך לקוביות קטנות, לרסק בעזרת פומפייה על החלק הגס או לחתוך לרצועות, לבחירתכם.
סלק מיותר: אם בישלתם כמות גדולה מידי של סלק, פרסו אותו דק בעזרת סכין חדה או מנדולינה והכינה קרפצ'יו סלק משגע.