header

מתכון לסלט בריא ומפנק

סלט בריא וטרי, אחד כזה שמעניק הרבה אנרגיה לגוף, תמיד כיף להכין. אפשר לאכול אותו כארוחה בפני עצמה או כתוספת לצד מנה עיקרית טעימה, והסלט שבמתכון הבא הוא קל, מהיר, צבעוני ועשיר בוויטמינים. הוא טבעוני וללא גלוטן, ואפשר להפוך אותו בקלות למנה עשירה עוד יותר אם תוסיפו לו רצועות חזה עוף, טופו או קוביות לחם קלוי, או אם תעשירו אותו עם גבינה קשה מפוררת כמו גבינה בולגרית ותהפכו אותו למזין ומשביע עוד יותר.  

איך מכינים סלט בריא: סלט בריאות צבעוני

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ​סלט בריא ומפנק:

עלים: מומלץ להשתמש בעלים טריים ורעננים, אפשר להוסיף כל עלה אהוב ולא להיצמד דווקא לאלה שמתכון, או להמיר בחסה. אפשר להשתמש בתערובת עלים מוכנה, ואפשר בעלים טריים. אם בחרתם בעלים טריים מומלץ לחלוט אותם כמה דקות במים רותחים כדי שיתרככו ויהיו נוחים יותר לעיכול ואכילה.

כרוב: את הכרוב הסגול אפשר להחליף בכרוב ירוק.

מלפפון: את המלפפון לא חובה לקלף, והאמת היא שדווקא בקליפה נמצאים כל הוויטמינים, אז לבחירתכם.

עגבניות שרי: את העגבניות ניתן להמיר בעגבנייה רגילה או להוסיף גם וגם.

בצל סגול: אפשר להחליף את הבצל סגול בבצל לבן או בצל ירוק. אם אתם מאלה שפחות אוהבים בצל חי בסלט אפשר לפרוס אותו, לשים בצלחת עם מים במשך כ-15 דקות על מנת להוציא ממנו מעט את החריפות ולעדן את הטעם, ואפשר גם להקפיץ במחבת עם מעט שמן זית, עד הזהבה קלה.

פטרוזיליה: אפשר להחליף או להוסיף כוסברה, שמיר או נענע.

אגוזי מלך: אינם רכיב חובה בסלט, ואפשר להחליף אותם בשקדים או בקשיו. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לסלט בריא ומפנק
רכיבים לסלט בריא ומפנק:
בטטה - 1 גדולה
פפריקה מתוקה - ½ כפית (לתיבול הבטטה)
עלי תרד - 2 כוסות (סחוטים מנוזלים)
עלי בייבי - 1 כוס (סחוטים מנוזלים)
כרוב סגול - ½ כרוב
גזר - 1
פטרוזיליה - צרור (קצוצה ללא העלים)
שמן זית - 2-3 כפות
מיץ לימון סחוט - ½ לימון
חומץ - ¼ כפית (לא חובה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - קורט
אגוזי מלך - חופן
אופן הכנת סלט בריא ומפנק:
  1. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, קולפים את הבטטה, בעזרת קולפן יוצרים רצועות, מתבלים עם מעט מלח ופפריקה מתוקה, ומקפיצים עד שהבטטה נהיית רכה, ושומרים בצד. preperation
  2. קוצצים את עלי התרד ושמים בקערה עמוקה. preperation
  3. קוצצים את עלי הבייבי ומוסיפים לקערה. preperation
  4. חותכים את הכרוב הסגול והפלפלים ומוסיפים. preperation
  5. מקלפים את המלפפונים, חותכים לפרוסות דקות, ומוסיפים. preperation
  6. קולפים וחותכים את הגזר לקוביות/רצועות ומוסיפים. preperation
  7. חותכים גס או חותכים לחצאים את עגבניות השרי ומוסיפים לקערה. preperation
  8. פורסים לרצועות את הבצל הסגול ומוסיפים לקערה. preperation
  9. קוצצים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים ומוסיפים. preperation
  10. מוסיפים שמן זית, לימון, חומץ, מלח ופלפל שחור, ומערבבים. preperation
  11. מוסיפים לקערה הצבעונית את רצועות הבטטה. preperation
  12. קוצצים את אגוזי המלך ומוסיפים. preperation
  13. מקפיצים ומערבבים היטב, ומגישים מיד. preperation
טיפ השף:
להעשרת הסלט אפשר להוסיף פטריות טריות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.