סלט בריא וטרי, אחד כזה שמעניק הרבה אנרגיה לגוף, תמיד כיף להכין. אפשר לאכול אותו כארוחה בפני עצמה או כתוספת לצד מנה עיקרית טעימה, והסלט שבמתכון הבא הוא קל, מהיר, צבעוני ועשיר בוויטמינים. הוא טבעוני וללא גלוטן, ואפשר להפוך אותו בקלות למנה עשירה עוד יותר אם תוסיפו לו רצועות חזה עוף, טופו או קוביות לחם קלוי, או אם תעשירו אותו עם גבינה קשה מפוררת כמו גבינה בולגרית ותהפכו אותו למזין ומשביע עוד יותר.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט בריא ומפנק:
עלים: מומלץ להשתמש בעלים טריים ורעננים, אפשר להוסיף כל עלה אהוב ולא להיצמד דווקא לאלה שמתכון, או להמיר בחסה. אפשר להשתמש בתערובת עלים מוכנה, ואפשר בעלים טריים. אם בחרתם בעלים טריים מומלץ לחלוט אותם כמה דקות במים רותחים כדי שיתרככו ויהיו נוחים יותר לעיכול ואכילה.
כרוב: את הכרוב הסגול אפשר להחליף בכרוב ירוק.
מלפפון: את המלפפון לא חובה לקלף, והאמת היא שדווקא בקליפה נמצאים כל הוויטמינים, אז לבחירתכם.
עגבניות שרי: את העגבניות ניתן להמיר בעגבנייה רגילה או להוסיף גם וגם.
בצל סגול: אפשר להחליף את הבצל סגול בבצל לבן או בצל ירוק. אם אתם מאלה שפחות אוהבים בצל חי בסלט אפשר לפרוס אותו, לשים בצלחת עם מים במשך כ-15 דקות על מנת להוציא ממנו מעט את החריפות ולעדן את הטעם, ואפשר גם להקפיץ במחבת עם מעט שמן זית, עד הזהבה קלה.
פטרוזיליה: אפשר להחליף או להוסיף כוסברה, שמיר או נענע.
אגוזי מלך: אינם רכיב חובה בסלט, ואפשר להחליף אותם בשקדים או בקשיו.