הסלט היווני מגיע אלינו כמובן מהמטבח היווני, והוא מורכב בדרך כלל מעגבניות, מלפפונים, בצלים, זיתים וגבינת פטה, בתיבול שמן זית, חומץ בן יין ואורגנו יבש. לגרסה הקלאסית לא נהוג להוסיף חסה או עלים לסלט, אך בישראל הוספת החסה לסלט נפוצה, ובמתכון הבא בחרנו להעשיר את הסלט ולשלב חסות מסולסות. מתקבלת מנה מרעננת, טרייה, בריאה ומזינה, כשככל שהמרכיבים יהיו טריים ואיכותיים יותר כך יתעצמו הטעם ורעננות הסלט. אם אתם מתכוונים להכין את הסלט מראש מומלץ לחתוך את הירקות, ולתבל רק לפני ההגשה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט יווני מרענן:
חסה מסולסלת: את החסה המסולסלת אפשר להמיר בכל חסה אחרת, ואפשר גם לשלב בין כמה סוגי חסות.
זיתים: את הזיתים השחורים ניתן להחליף בזיתי קלמטה או זיתים ירוקים. אפשר להשאיר אותם שלמים, לחצות לחצי או לפרוס, לבחירתכם, רק אל תשכחו להוציא את החרצנים.
עגבניות שרי: את עגבניות השרי אפשר להחליף בעגבניות רגילות או תמר, ואפשר לשלב גם וגם. חשוב לבחור עגבניות בשלות ובשרניות ולא ירוקות וקשות.
מלפפונים: לא חובה לקלף את המלפפונים, להיפך - הקליפה מוסיפה טעם ומרקם מעניין, ורק שתדעו שכל הוויטמינים נמצאים דווקא בה! מומלץ לא לבחור מלפפונים גדולים מידי המכילים בעיקר גרעינים ונוזלים, ועדיף לבחור בינוניים או קטנים.
בצל סגול: את הבצל הסגול ניתן להחליף בבצל לבן. מומלץ לפרוס את הבצל ולהניח בצלוחית עם מים על מנת לעדן את החריפות.
גבינת פטה: את הגבינה אפשר להחליף בכל גבינה קשה אהובה, ולהחליט אם בא לכם לחתוך אותה לקוביות או לפורר לתוך הסלט. פחות מומלץ להמיר בגבינה רכה.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית איכותי, ולא כדאי להמיר בשמן צמחי - ההבדל בטעם יהיה מורגש (לרעה כמובן) וחבל.
להעשרת הסלט: אפשר להוסיף קוביות או רצועות פלפל אדום או ירוק, גזר מגורד גס, עשבי תיבול כמו: פטרוזליה/כוסברה/שמיר, בצל ירוק קצוץ, סומק או צ'ילי גרוס.