בימי הקיץ הכל כך חמים, מה יותר כיף מלאכול אוכל מזין, מרענן ואם אפשר בריא בכלל טוב! סלט הבא משלב רעננות וקרירות עם טעמי מתוק - מלוח המשתלבים בהרמוניה נהדרת ומהנה. המתכון הבא מהיר, טעים וקל הכנה, בכמה דקות והכנה פשוטה יתקבל סלט טעים וטרי שיכול להשתלב נהדר בארוחה חלבית או להיות נשנוש בריא ביום חם.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט אבטיח עם גבינת פטה ומלפפונים:
אבטיח: לבחור באבטיח הנכון לפעמים זאת משימה לא פשוטה, אם תלכו לפי כמה כללים פשוטים תבחרו בטוב ביותר, ויתקבל סלט משגע:
-
גודל האבטיח: הגודל לא מעיד על הטעם! מומלץ לחפש אבטיח בגודל בינוני, סימטרי, לא גדול מדי ולא קטן מדי.
-
זכר או נקבה: אבטיח נקבה עגלגל, מלא יותר ומתוק. אבטיח זכר ארוך וצר יותר, ומתוק פחות.
-
נקישה: טפיחה/נקישה על גבי האבטיח תעזור לכם להבין מה מצבו, אם הצליל שחוזר אליכם נשמע מעט חלול האבטיח בשל וטוב, לעומת זאת צליל עמום מעיד על אבטיח בשל מדי.
-
גבעול יבש וחום מעיד על אבטיח בשל, גבעול ירקרק וגמיש מרמז על כך שהוא נקטף מוקדם מדי, ושהוא עדיין לא הבשיל לגמרי, דבר העלול לפגוע בטעם ובמתיקות.
גבינה: אפשר להמיר את גבינת הפטה בגבינה בולגרית.
נענע: הנענע אינה רכיב חובה, אך היא מוסיפה רעננות נהדרת לסלט ולא מומלץ לוותר עליה.
למון ליים: הוא סוג של לימון בעל טעם מתקתק ופחות חמוץ מהלימון הרגיל, והוא ארומטי יותר.
רכיבים לסלט אבטיח מלפפונים ופטה:
אופן הכנת סלט אבטיח מלפפונים ופטה:
-
חותכים את האבטיח לקוביות קטנות ושמים בקערה.
-
פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות ומוסיפים לקערה.
-
חותכים את גבינת הפטה לקוביות קטנות ומוסיפים.
-
מפרידים את עלי הנענע מהגבעולים ומוסיפים לקערה.
-
מוסיפים מלח, פלפל שחור, שמן זית, זילוף של לימון ליים ומערבבים.
-
טועמים, אם צריך מתקנים טעמים, ומגישים מיד.
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף בזיליקום קצוץ.