צזיקי הוא מעין סלט יווני הנפוץ במדינות הבלקן, אגן הים התיכון ובמזרח התיכון בכלל. הוא מכיל יוגורט, מלפפונים, מלח, שמיר, חומץ (או לימון), ויש כאלה שמוסיפים גם סוכר. נהוג לאכול אותו עם עלי גפן, לביבות, פלאפל, ולעיתים משלבים אותו עם בשרים כמו: עוף, שיפודים, שווארמה ועוד... אופן ההכנה מהיר, קל ופשוט, ואתם צריכים רק להחליט האם לגרר על גבי פומפייה את המלפפונים או לטחון אותם דק.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים צזיקי:
יוגורט: מומלץ להשתמש ביוגורט יווני עם לפחות 7% שומן שימוש בשמנת או בגבינות אחרות יהרוס את המרקם המיוחד, והצזיקי עלול להיות נוזלי.
מלפפונים: אין צורך לקלף את המלפפונים, להפך! הקליפה תורמת לטעם וכל הוויטמינים נמצאים בעיקר בחלק זה. מומלץ להשתמש במלפפונים טריים בגודל בינוני ולא בכאלו גדולים - המכילים בעיקר מים וגרעינים. חשוב מאוד לסחוט את המלפפונים לפני הערבוב עם שאר הרכיבים (כמו שעושים כאשר מכינים לביבות), אחרת תקבלו צזיקי רטוב ומלא נוזלים מיותרים.
שמיר: זהו מרכיב חיוני בטעם של הצזיקי. עם זאת, בגלל טעמו הדומיננטי של השמיר הרבה נמנעים ממנו, אז אם אתם שייכים לקבוצה שנרתעת ממנו החליפו אותו בנענע קצוצה.
שום: השום מוסיף לצזיקי ארומה וטעם עדינים. עם זאת אפשר גם לוותר עליו, או להוסיף או להפחית ממנו לפי טעמכם האישי.
לימון סחוט: הלימון מחזק את הטעם וכמעט אינו מורגש, אפשר להמיר אותו בחומץ.