אם אתם אוהבים תבשילים חריפים ובריאים, מתכון תבשיל השעועית החומה ופלפל הצ'ילי מתאימה בדיוק עבורכם! המתכון שמקבל כאן טוויסט צמחוני יתחבב על כל אוהבי החריף, וגם על אלו שמוכנים להיות מעט נועזים ולטעום תבשיל מיוחד שהם ירצו לאכול שוב ושוב.
אופן הכנת התבשיל שעועית:
-
הפעילו את התנור מראש על מצב צלייה.
-
רככו את פלפל הצ'ילי באמצעות גלגולו בין ידיכם והניחו אותו על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה. הכניסו את תבנית האפייה לתנור, והניחו לפלפל להיצלות במשך 4 דקות, או עד שייחרך וישחים.
-
לאחר מכן, הכניסו בזהירות את הפלפל אל תוך שקית ניילון שניתן לאטום לחלוטין, והניחו אותה בצד למשך 15 דקות. לבסוף, קלפו את קליפתו של הפלפל, שכעת תתנתק בקלות, וקצצו גס את הפלפל שנותר.
-
הניחו סיר גדול על להבה נמוכה, והכניסו אליו פלפל צ'ילי, אבקת צ'ילי, כמון, אורגנו, מלח, שום, עגבניות חתוכות, ציר ירקות, שעועית אדומה, פלפל צהוב ובצל סגול, ערבבו מעט וכסו עם מכסה. עליכם להניח לרכיבים להתבשל במשך 35-40 דקות, או עד שהירקות יתרככו לחלוטין.
-
כשהירקות יתרככו הסירו את המכסה, הוסיפו כוסברה, רסק עגבניות ומחצית מהכמות של הבצל הירוק, וערבבו היטב. לאחר 10 דקות יש לכבות את הלהבה, ולהסיר את הסיר מהאש.
-
צקו את תבשיל הצ'ילי אל תוך קערות הגשה, והשתדלו לחלק את חתיכות פלפל הצ'ילי באופן שווה ביניהן, קשטו עם כף שמנת חמוצה, בצל ירוק וגבינת צ'דר לפי רצונם של הסועדים, והגישו.
מקור: אביה.פ