כשקריר בחוץ ועולה החשק לאכול איזו מנה מנחמת ומפנקת, התמונה הראשונה שעולה בראשנו היא של מאפה חם עם ריח ניחוח שמתפזר בכל חלקי הבית. אך לא תמיד יש כוח וזמן להתחיל להפעיל את המיקסר ולהכין בצק, לכן המתכון הבא הוא הפתרון המושלם עבורכם. עם מאפה הפירות החמים והמתובלים הזה, תוכלו ליהנות ממנה מתוקה ועשירה בטעמים שיחממו אתכם ושיגרמו לכם להמציא תירוץ בכל פעם מחדש כדי להכין אותה שוב ושוב.
מקור תמונה:
cottercrunch
אופן הכנת המאפה פירות:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
-
כעת, הכניסו אל קערה גדולה את כל הפירות שבמתכון והוסיפו להם 1-2 כפות מיץ לימון למניעת השחרה והוספת טעם.
-
בקערת זכוכית נוספת ערבבו חמאה מומסת עם כמה כפות מיץ אננס, ולאחר מכן הוסיפו אל קערה זו את הסוכר, התבלינים, ואת סירופ המייפל תוך ערבוב.
-
צקו את בלילת החמאה והסוכרים על הפירות שבקערה הגדולה וערבבו היטב כך שכל הפירות ייעטפו בתבלינים ובשומן החמאה.
-
העבירו את תכולת הקערה אל תבנית חרס עמידה לחום, פזרו מעל אגוזי מלך ואפו בתנור למשך כשעה.
-
הוציאו והגישו חם או קר.