המלבי הוא סוג של פודינג סמיך המוגש בד"כ בכוסות או צלוחיות. בישראל נהוג להוסיף למנה הנהדרת הזו קוקוס, סירופ מתוק אדום, פיסטוק או בוטנים קצוצים. את המלבי המסורתי מכינים מבסיס מוצק חלבי, מי ורדים, סוכר וקורנפלור, וקיימות היום גם וריאציות טבעוניות ונטולות לקטוז.
את המלבי לעומת הסחלב מגישים קר, עם כי שניהם די דומים בטעם ובמרקם. בעבר הכינו את הסחלב מאבקה מפקעות סחלבים מיובשים (ניתן להשיג בחנויות תבלינים בשווקים), אך היום נהוג להכין אותו וגם את המלבי עם קורנפלור ולהוסיף מעל קינמון. ברשתות השיווק ניתן למצוא מגוון אבקות מוכנות להכנת מלבי וכן גם רוטב מלבי מוכן, אך הכי טעים ובריא להכין אותם לבד ולשלוט בכמות סוכרים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מלבי:
הקורנפלור: את הקורנפלור חשוב לערבב היטב בתערובת קרה, ולא על הסיר ברתיחה, כך יהיה קל להימנע מגושים.
מי ורדים/תמצית ורדים: את מי הוורדים חשוב להוסיף לתערובת לאחר בישול המלבי, הוספה בזמן הבישול על האש תגרום למי הוורדים להתאדות ולטעם להיות חלש. תמצית הוורדים חזקה ומרוכזת יותר ממי הוורדים, אז אם החלטתם להשתמש בתמצית יספיקו כמה טיפות.
קירור: חשוב לקרר את המלבי לפני ההגשה; ככל שהמלבי ישהה בקירור כך הוא יתייצב, יתקשה ויקבל את מרקם הג'ל המוכר והאהוב. מומלץ לתת לו לנוח לילה במקרר, אבל אפשר להגיש גם אחרי כשעתיים.
סירופ מעל: נהוג לצקת מעל המלבי סירופ אדום - אפשר להשתמש בסירופ פטל, רכז רימונים, צבע מאכל, סירופ סלק.... את הסירופ מוסיפים רגע לפני ההגשה, ולא לפני, אחרת הוא יחלחל פנימה ולא יצוף מעל!
תוספת מעל: מעל המלבי אפשר לפזר שבבי קוקוס, פיסטוקים, בוטנים, אגוזים, שקדים קצוצים...
הגשה: ניתן להגיש בכוסות, כלי הגשה קטנים, או לצקת לתבנית עוגה ולחתוך לקוביות (כמו פרוסות עוגה) להגשה.