שדרגו את מנת שיבולת השועל שלכם על ידי הגשתה בתוך תפוחים חלולים אפויים בתנור. אם תאכלו את המנה הזו בבוקר, שילוב שיבולת השועל והתפוחים יספק לכם מספיק סיבים לכל היום.
אופן הכנת התפוחים האפויים:
-
חממו תנור מראש מ-190° מעלות.
-
הסירו את הליבה מהתפוחים וצרו בתוכם חלל שאותו ניתן למלא.
-
ערבבו יחדיו את הסוכר החום, שיבולת השועל, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן וכל תוספת אחרת שבחרתם להוסיף למתכון.
-
חלקו את התערובת בין התפוחים ומלאו את כולם היטב.
-
הניחו את התפוחים על תבנית אפייה עמוקה והניחו על כל תפוח חתיכה קטנה של חמאה.
-
שפכו לתוך תבנית האפייה את המים וכסו אותה בצורה רפויה עם נייר אלומיניום.
-
אפו למשך 20 דקות והסירו את נייר האלומיניום.
-
המשיכו לאפות עד שהתפוחים נהיים רכים והסוכר החום נמס והפך לסירופ (20-30 דקות).
-
כדי לבדוק אם התפוחים מוכנים, דקרו אחד מהם עם מזלג. אם המזלג נכנס בצורה חלקה ללא שום התנגדות והקליפה מקומטת, התפוחים מוכנים.
טיפ השף:
תוכלו להגיש את המנה עם יוגורט או גלידת וניל, ואף לשמור אותה במקרר למשך שבוע ולחמם אותה במיקרוגל כשתרצו לאכול ממנה.
מקור: עינת ריבה