בצעירותי הייתי בטוח בכך שכדי להכין מנת עוף מושקעת ומפתיעה צריך לעבוד קשה ולעשות שימוש במספר גדול של רכיבים, אך למזלי מהר מאוד הכרתי את המתכון הזה שגרם לי להבין כמה שטעיתי. כל מה שצריך זה 5 דקות של עבודה ומספר מועט של רכיבים שיש בכל בית, כולל שני "כוכבים" שמעניקים למנה טעם נהדר: סוכר חום ושום. את מנת העוף הפשוטה הזאת ניתן להכין בסיר לבישול איטי או בתנור, אך בכל מקרה מובטחת לכם תוצאה סופית מעוררת תיאבון!
אופן הכנת עוף מתוק עם שום:
-
תחילה הכניסו לקערה או לסיר הבישול האיטי שלכם את העוף, מלח, פלפל, ושום. ערבבו את הרכיבים עד לכיסוי אחיד.
-
אם ערבבתם את הרכיבים בסיר לבישול איטי, פזרו כעת את הסוכר החום מעל העוף. אם אתם מעדיפים להכין את המנה בתנור, הוסיפו לקערה את הסוכר, ערבבו פעם נוספת ואז סדרו את ירכי העוף על תבנית מצופה בנייר אלומיניום ופזרו מעליהן את שאריות תערובת התיבול.
-
בסיר לבישול איטי יש לבשל את העוף למשך 4 שעות על עוצמה גבוהה או 8 שעות בעוצמה נמוכה, אין צורך להוסיף מים לסיר משום שהעוף משחרר הרבה נוזלים, אך אם אתם חוששים ניתן להוסיף מספר כפות מים. כאשר מכינים את המנה בתנור יש לעטוף את העוף בנייר האלומיניום, לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות ולבשל את העוף למשך 25-30 דקות.
-
בסיום הבישול, בכל אחת משתי הדרכים, יש לחכות עד שהעוף יתקרר קלות, להעביר לצלחת עם קצת נוזלים ורוטב, לקשט עם פטרוזיליה אם ברצונכם להוסיף קצת צבע למנה ולהגיש לשולחן.