אוכל הוא דבר שיכול להחזיר אותנו אחורה בזמן וגם לקחת אותנו למקומות הכי מרוחקים שאפשר, לכן אם אתם אוהבים מאכלים ממקומות שונים בעולם, המנה הבאה תיקח אתכם לסיור דמיוני במסעדה ווייטנאמית מקומית. המתכון שלפניכם אכן הגיע מהויאן, ווייטנאם, והוא יעזור לכם להכין מנה עם טעם וריח בלתי נשכחים. אז אם אתם כבר עומדים במטבח ומתחילים להכין את העוף, כדאי לכם להכין כמות כפולה כי המנה הזאת נחטפת מהצלחת!
מקור תמונה:
barieli
רכיבים לעוף עם למון גראס:
אופן הכנת העוף עם למון גראס:
-
הניחו את גבעולי הלמון גראס על קרש חיתוך והסירו כחצי סנטימטר מהחלק העבה של כל אחד מהם. הכו עליהם בפטיש שניצלים על מנת שיפתחו והוציאו את החלק הלבן שבכל גבעול מכיוון שהוא מפריש טעם מריר בזמן הבישול.
-
קצצו דק מאוד את כל הגבעולים וטגנו אותם במחבת רחבה יחד עם השמן, השום ובצלי השאלוט במשך כ-3 דקות.
-
הוסיפו את קוביות חזה העוף למחבת והמשיכו לטגן עד שהעוף משנה את צבעו לגוון אפרפר.
-
הכניסו אל קערה קטנה את כל התבלינים וערבבו היטב יחד עם 3 כפות מים, לאחר מכן צקו הכל אל תוך המחבת וערבבו.
-
כעת הוסיפו את הגמבות ואת הבצל, וטגנו כמה דקות יחדיו.
-
לאחר מכן הוסיפו את הבצל הירוק וטגנו למשך כ-2 דקות נוספות.
-
לסיום, הוסיפו את החלק הלבן של הבצל הירוק, טגנו דקה אחת, הסירו את המחבת מהאש והגישו את המנה לשולחן.