תבשיל הציידים האיטלקי הזה (שמכונה קצ'אטורה - Cacciatore) הוא אחת מהמנות הנעימות והמשביעות שאפשר להכין בבית: עוף שמתבשל לאט ברוטב עגבניות עדין, פטריות שמעניקות עומק וטעם, ויין לבן שמוסיף את הנגיעה הקטנה שמרוממת את כל המנה. זהו מתכון שמתאים במיוחד לאירוח משפחתי או לארוחה חמה באמצע השבוע, והוא מציע שילוב מאוזן של טעמים נהדרים שמכניסים את איטליה לבית. כמה שלבים פשוטים, סיר אחד שממלא את הבית בניחוח נפלא, ויש לכם מנה עשירה שכולם יאהבו לאכול.
רכיבים לתבשיל ציידים איטלקי עם עוף ופטריות:
אופן הכנת תבשיל ציידים איטלקי עם עוף ופטריות:
-
חממו 3 כפות שמן זית בסיר ברזל כבד (או סיר דומה שמתאים גם לתנור) על אש בינונית-גבוהה. צפו את חלקי העוף בקמח, נערו עודפים והמליחו קלות. העבירו לסיר והשחימו את העוף כ-4 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב. לאחר מכן העבירו לצלחת. אם אין בסיר מספיק מקום לכל העוף, בצעו מספר סבבי השחמה נפרדים.
-
הוסיפו את הפטריות לאותו סיר. ערבבו וגרדו את תחתית הסיר, וטגנו כ-7-8 דקות עד שהפטריות משחימות ומשחררות חלק מהנוזלים. הוסיפו את הבצל ואת השום, ערבבו וטגנו כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך.
-
שפכו בזהירות את היין הלבן לסיר, ערבבו, גרדו את תחתית הסיר ובשלו עד לרתיחה קלה ועד שחלק מהנוזל מצטמצם. הגבירו את עוצמת האש במידת הצורך.
-
הוסיפו את העגבניות המרוסקות יחד עם כחצי כוס מנוזלי קופסת העגבניות. הוסיפו גם את גבעולי הרוזמרין והטימין ואת עלה הדפנה, ערבבו והביאו לרתיחה.
-
בזמן שהסיר על האש, חממו מראש תנור ל-180 מעלות. לאחר שהרוטב בסיר רותח קלות, ערבבו, טעמו והוסיפו מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-
לאחר התיבול ערבבו שוב, כבו את האש והכניסו לתוך הסיר את חלקי העוף שהשחמתם ושמתם בצד. כסו את חלקי העוף ברוטב והעבירו את הסיר לתנור ללא מכסה לבישול של כ-30 דקות, עד שהרוטב סמיך והעוף מבושל לחלוטין.
-
הוציאו את הסיר מהתנור, הוציאו ממנו את עלה הדפנה ואת גבעולי התיבול, העבירו לכלי הגשה ושיהיה בתיאבון!