פהיטה היא אחד המאכלים הפופולריים ביותר במסעדות הטקס-מקס (טקסני-מקסיקני) בארה"ב וברחבי העולם, כשבבסיסה יש בשר עוף או בקר וירקות, הכול עטוף יחדיו בטורטייה מקמח או מתירס. אך כמו כל מאכל טעים אחר, יש למנה הזו גרסאות בריאות יותר ופחות, ובעזרת המתכון הבא אתם תלמדו איך להכין את הגרסה הבריאה של הפהיטה, עם עוף, טורטייה מקמח אורז ושלל ירקות ותבלינים שיעשו טוב לבטן ולגוף שלכם.
מקור תמונה:
draxe.com
אופן הכנת פהיטה עוף:
-
חממו את שמן הקוקוס על מחבת גדולה על אש בינונית והוסיפו את חזה העוף.
-
תבלו את העוף בחצי מכמות המלח והשום, ובשלו עד שמתקבל צבע לבן אחיד.
-
הוציאו את העוף מהמחבת, אפשרו לו להתקרר ופרקו אותו לחתיכות בעזרת סכין ומזלג.
-
הוסיפו קצת מים לאותה המחבת כך שיכסו את תחתיתה ואז העבירו לתוכה את הפלפלים, הבצל ושאר השום והמלח. בשלו את הכל למשך 5-10 דקות.
-
הוסיפו את חתיכות העוף המפורק למחבת ותבלו עם כמון ואבקת צ'ילי. בשלו עד שהירקות מתרככים.
-
העבירו את התערובת מהמחבת לטורטיות ומלאו אותן גם באבוקדו וסלסה.
-
הגישו את הפהיטה לצד שעועית שחורה.