header

מתכון לפהיטה עוף בריאה בטורטייה

פהיטה היא אחד המאכלים הפופולריים ביותר במסעדות הטקס-מקס (טקסני-מקסיקני) בארה"ב וברחבי העולם, כשבבסיסה יש בשר עוף או בקר וירקות, הכול עטוף יחדיו בטורטייה מקמח או מתירס. אך כמו כל מאכל טעים אחר, יש למנה הזו גרסאות בריאות יותר ופחות, ובעזרת המתכון הבא אתם תלמדו איך להכין את הגרסה הבריאה של הפהיטה, עם עוף, טורטייה מקמח אורז ושלל ירקות ותבלינים שיעשו טוב לבטן ולגוף שלכם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפהיטה עוף בריאה בטורטייה מקור תמונה: draxe.com
רכיבים לפהיטה עוף:
שמן קוקוס - 2 כפות
פלפל ירוק - 1 (חתוך לרצועות)
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות)
בצל - 1 (חתוך לרצועות)
שיני שום - 2 (קצוצות דק)
חזה עוף - 1 ק"ג (ללא עצם וללא עור)
מלח - 1 כפית
כמון - 1 כפית
אבקת צ'ילי - 1 כפית
אבוקדו - 1 (חתוך)
אופן הכנת פהיטה עוף:
  1. חממו את שמן הקוקוס על מחבת גדולה על אש בינונית והוסיפו את חזה העוף.
  2. תבלו את העוף בחצי מכמות המלח והשום, ובשלו עד שמתקבל צבע לבן אחיד.
  3. הוציאו את העוף מהמחבת, אפשרו לו להתקרר ופרקו אותו לחתיכות בעזרת סכין ומזלג.
  4. הוסיפו קצת מים לאותה המחבת כך שיכסו את תחתיתה ואז העבירו לתוכה את הפלפלים, הבצל ושאר השום והמלח. בשלו את הכל למשך 5-10 דקות.
  5. הוסיפו את חתיכות העוף המפורק למחבת ותבלו עם כמון ואבקת צ'ילי. בשלו עד שהירקות מתרככים.
  6. העבירו את התערובת מהמחבת לטורטיות ומלאו אותן גם באבוקדו וסלסה.
  7. הגישו את הפהיטה לצד שעועית שחורה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.