רוצים להכין מנה עיקרית יוצאת דופן ועשירה לאירוע מיוחד? במקום להכין מנות עוף שגרתיות או מנות בקר "כבדות", תוכלו לבחור בחומר גלם פחות נפוץ שישים את אוכל שלכם במרכז תשומת הלב וכולם יסתקרנו לנסות אותו - ברווז. חזה ברווז הוא נתח שנהוג לאכול עם העור והשומן, שמעניקים לו פריכות וטעם נהדרים. כאשר משלבים זאת עם רוטב מתקתק של תפוזים ותוספת של סלט מרענן עם תפוזים ושומר, מתקבלת ארוחת מלכים שאמנם דורשת קצת עבודה, אך היא לא באמת קשה או מצריכה טכניקות מיוחדות. אם מעולם עוד לא הכנתם ברווז בבית המתכון הזה הוא מקום נהדר להתחיל בו, אז הפשילו שרוולים ושיהיה בתיאבון!
רכיבים לברווז ברוטב תפוזים:
רכיבים לסלט תפוזים ושומר:
אופן הכנת ברווז ברוטב תפוזים:
-
חממו את הזרעים והתבלינים על מחבת עם כפית מלח עם חום נמוך. ערבבו מפעם לפעם ובשלו למשך כ-2 דקות עד שהתבלינים מפיצים ריח.
-
העבירו את התיבול מהמחבת למכתש ועלי וכתשו עד שמתקבלת אבקה דקה.
-
מרחו את נתחי הברווז בתערובת התבלינים והכניסו אותה בין חרכי הצד עם העור שחרצתם. כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך לפחות שעתיים.
-
הוציאו את הברווז מהקירור חצי שעה לפני הבישול והניחו לו להפשיר. חממו מחבת נון-סטיק על אש בינונית ובשלו את חזה הברווז על הצד של העור למשך כ-6 דקות, עד שהשומן מצטמצם והעור נהיה פריך קלות.
-
הפכו את הברווז ובשלו אותו למשך כ-2 דקות נוספות עד שבשרו מקבל גוון חום.
-
העבירו את הברווז לצלחת או כלי דומה והניחו בצד.
-
שפכו מהמחבת את נוזלי הבישול של הברווז אך השאירו בתוכה בערך כף מהם. הוסיפו לשארית נוזל הבישול מיץ תפוזים, יין, חומץ, כוכבי אניס וסוכר.
-
הביאו את התערובת לרתיחה על אש חזקה ואז הנמיכו אותה לעוצמה בינונית-נמוכה לבישול על סף רתיחה למשך 12-15 דקות - עד שהרוטב מצטמצם בערך בחצי.
-
הנמיכו את האש עד הסוף והחזירו למחבת את חתיכות הברווז. בשלו למשך לפחות 5 דקות והפכו את החתיכות באמצע כדי להגיע לדרגת עשייה מדיום רייר. אם אתם רוצים את הבשר עשוי יותר, בשלו אותו עד לרמה הרצויה.
-
הוציאו את חתיכות הברווז לכלי זמני וכסו אותו בנייר אלומיניום רופף. סננו את הרוטב מהמחבת בעזרת מסננת והעבירו לכלי הגשה.
אופן הכנת סלט תפוזים ושומר:
-
ערבבו היטב את השמן עם החומץ וסדרו את פרוסות התפוזים והשומר הקצוץ על כלי הגשה. זלפו את הרוטב מעל הסלט, פזרו מעליו את הפיסטוקים ותבלו במלח לפי הטעם.
-
הגישו את הסלט המוכן לצד חתיכות חזה הברווז והרוטב שהכנתם בשלב הקודם.