למדינות רבות ברחבי העולם יש גרסאות מקומיות למנות עוף מיוחדות וטעימות, והיום אנחנו נלמד אתכם להכין מתכון קל וטעים שמגיע אלינו מהמטבחים של יוון האהובה. אתם יכולים להכין אותו בפעם הבאה שיש לכם מפגש על האש עם משפחה וחברים, או לשלוף את מחבת הגריל מהארון ולהכין למשפחה שלכם מנה עיקרית נהדרת. כך או כך אתם עומדים ליהנות מעוף בתיבול עשיר וטעים, שהופך כל ביס לחגיגה יוונית בפה.
רכיבים לשיפודי עוף בתיבול יווני:
אופן הכנת שיפודי עוף בתיבול יווני:
-
חיתכו את העוף לקוביות גסות בגודל של בערך 4X4 ס"מ וערבבו בכלי קטן את כל רכיבי התיבול היבשים.
-
הכניסו את העוף לקערה או כלי גדול יחד עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון ו-2 כפות מתערובת התיבול שבכלי הקטן. ערבבו היטב, כסו בניילון נצמד וחכו 15 דקות.
-
בזמן הזה ניתן לחתוך את הפלפלים המתוקים ואת הבצל הסגול לחתיכות בגודל דומה לעוף. לאחר החיתוך הכניסו אותם לכלי יחד 2 כפות שמן זית ושארית תערובת התיבול. ערבבו היטב והניחו בצד עד שהעוף מסיים לספוג טעמים.
-
לאחר 15 דקות, התחילו לסדר את השיפודים עם עוף וירקות לסירוגין, הכמות מיועדת לכ-8 שיפודים.
-
בשלו את השיפודים על מנגל, מחבת גריל או כל מתקן צלייה דומה. יש לסובב את השיפודים כל 2-3 דקות ולאחר כ-12-15 דקות הם יהיו מוכנים - תלוי בעוצמת החום והלהבות של שיטת ההכנה.
-
הסירו את השיפודים מהאש, פזרו מעל קצת פטרוזיליה לקישוט את תרצו ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
רצוי להשרות שיפודי עץ בכלי עם מעט מים למשך כ-10 דקות לפני שמתחילים לסדר עליהם את העוף והירקות.