את המנה הבאה יהיה לכם קשה מאוד לאכול עם סכין ומזלג, כי כל ההנאה טמונה באכילה בעזרת הידיים ושיחרור מהמחשבה שאתם עלולים להתלכלך - זה כל הכיף! הכנפיים נחשבות זולות, והן טעימות ועסיסיות אם משדכים להן רוטב משכר חושים כמו במתכון הבא. מתקבלות כנפיים שקשה מאוד להסתפק רק באחת או שתיים, ולכן מומלץ להצטייד מראש בקילו כנפיים והמון מפיות.
את המתכון הזה אפשר להכין באפייה בתנור, לצלות על המנגל, או לטגן במחבת רחבה או ווק. בכל צורה שתבחרו תתקבל תוצאה שקשה מאוד לעמוד בפניה, והריח... הריח יעשה אתכם רעבים גם אם לא הייתם לפני!
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים כנפיים ברוטב טריאקי:
כנפיים: מומלץ להשתמש בכנפיים טריות ולא קפואות, שכן ההבדל בטעם יהיה עצום. את הכנפיים חשוב לנקות היטב לפני ההכנה מנוצות וחלקים מיותרים, זאת על ידי שריפת כל כנף בעזרת ברנר או להבת הגז, והוצאת שערות ונוצות בעזרת פינצטה. אין צורך להסיר את העור - הוא זה שתופס את טעמי המרידנה את הבחירה האם לאכול אותו או לא אנחנו משאירים לכם.
השרייה: השריית כנפי העוף במרינדה מעצימה את הטעמים מומלץ להשרות לפחות לשעה, ואם יש לכם מספיק זמן אפילו ללילה שלם במקרר.
דבש: את הדבש אפשר להחליף בסילאן או אגבה.
מירין: אינו רכיב חובה, אך הוא מעצים את טעם המרינדה.
ג'ינג'ר: אפשר להמיר את הג'ינג'ר בגרידת לימון.
קורנפלור: תפקיד הקורנפלור הוא בעיקר להסמיך את הרוטב ולגרום לו להידבק בצורה מעולה לכנפי העוף ניתן לוותר עליו, אך לא רצוי.
הקפאה וקירור: את הכנפיים המוכנות אפשר לשמור במקרר למשך כ-3 ימים, ובהקפאה למשך כמה חודשים, בשתי הדרכים בתוך קופסה סגורה היטב.
חימום חוזר: מתחילים עם הפשרה במקרר, וממשיכים עם חימום במחבת על הגז או בתנור. אם הרוטב הסמיך אפשר לדלל אותו על ידי הוספת מעט מים בעת החימום מחדש.