header

מתכון לכנפיים ברוטב טריאקי

את המנה הבאה יהיה לכם קשה מאוד לאכול עם סכין ומזלג, כי כל ההנאה טמונה באכילה בעזרת הידיים ושיחרור מהמחשבה שאתם עלולים להתלכלך - זה כל הכיף! הכנפיים נחשבות זולות, והן טעימות ועסיסיות אם משדכים להן רוטב משכר חושים כמו במתכון הבא. מתקבלות כנפיים שקשה מאוד להסתפק רק באחת או שתיים, ולכן מומלץ להצטייד מראש בקילו כנפיים והמון מפיות.

את המתכון הזה אפשר להכין באפייה בתנור, לצלות על המנגל, או לטגן במחבת רחבה או ווק. בכל צורה שתבחרו תתקבל תוצאה שקשה מאוד לעמוד בפניה, והריח... הריח יעשה אתכם רעבים גם אם לא הייתם לפני!

איך מכינים כנפיים ברוטב טריאקי: כנפיים בטריאקי
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים כנפיים ברוטב טריאקי:
כנפיים: מומלץ להשתמש בכנפיים טריות ולא קפואות, שכן ההבדל בטעם יהיה עצום. את הכנפיים חשוב לנקות היטב לפני ההכנה מנוצות וחלקים מיותרים, זאת על ידי שריפת כל כנף בעזרת ברנר או להבת הגז, והוצאת שערות ונוצות בעזרת פינצטה. אין צורך להסיר את העור - הוא זה שתופס את טעמי המרידנה את הבחירה האם לאכול אותו או לא אנחנו משאירים לכם.
השרייה: השריית כנפי העוף במרינדה מעצימה את הטעמים מומלץ להשרות לפחות לשעה, ואם יש לכם מספיק זמן אפילו ללילה שלם במקרר.
דבש: את הדבש אפשר להחליף בסילאן או אגבה.
מירין: אינו רכיב חובה, אך הוא מעצים את טעם המרינדה.
ג'ינג'ר: אפשר להמיר את הג'ינג'ר בגרידת לימון. 
קורנפלור: תפקיד הקורנפלור הוא בעיקר להסמיך את הרוטב ולגרום לו להידבק בצורה מעולה לכנפי העוף ניתן לוותר עליו, אך לא רצוי. 
הקפאה וקירור: את הכנפיים המוכנות אפשר לשמור במקרר למשך כ-3 ימים, ובהקפאה למשך כמה חודשים, בשתי הדרכים בתוך קופסה סגורה היטב.
חימום חוזר: מתחילים עם הפשרה במקרר, וממשיכים עם חימום במחבת על הגז או בתנור. אם הרוטב הסמיך אפשר לדלל אותו על ידי הוספת מעט מים בעת החימום מחדש.

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לכנפיים ברוטב טריאקי
רכיבים לכנפיים ברוטב טריאקי:
כנפי עוף - 1 קילו
דבש - 3 כפות
רוטב סויה - ¼ כוס
חומץ תפוחים - 2 כפות
מירין - 2 כפות (לא חובה)
רוטב סרירצ'ה - 1 כפית
ג'ינג'ר - 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
מלח - ⅓ כפית
שמן צמחי - 1 כף
קורנפלור - 2 כפות
שומשום - חופן
אופן הכנת כנפיים ברוטב טריאקי:
  1. מתחילים בהכנת המרינדה - שמים בקערה: דבש, רוטב סויה, חומץ תפוחים, מירין, סרירצ'ה, פלפל שחור, שום קצוץ, קורנפלור, מלח ושמן.
  2. מערבבים היטב עד שמתקבלת מרינדה אחידה ומעט דביקה.
  3. מנקים את כנפי העוף היטב.
  4. מניחים את העוף בקערה עמוקה, יוצקים מעל חצי מהמרינדה, מערבבים, מעסים ועוטפים את הכנפיים היטב ברוטב מכל הצדדים.
  5. את יתרת המרינדה מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה למיזוג טעמים.
  6. מוציאים את הכנפיים והמרינדה מהמקרר, ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, וצולים במשך 10 דקות.
  8. פותחים בזהירות את התנור החם, הופכים לצד השני את הכנפיים, יוצקים מעל את שארית הרוטב, וממשיכים לצלות עוד 10-15 דקות.
  9. מוציאים בזהירות מהתנור, מפזרים מעל שומשום ומגישים עם תוספת טעימה. preperation
טיפ השף:
להעשרת החריפות אפשר להוסיף פלפל צ'ילי חתוך דק.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.