המתכון הבא הוא קל הכנה ומהיר, והחלק הטוב ביותר הוא שהוא משלב מגוון רחב של טעמים נפלאים במחבת אחת. בסופו מתקבלת ארוחה שלמה ומשביעה, צבעונית וטעימה שהיא למעשה תוספת משולבת עם מנה עיקרית בשרית. את הפסטה אפשר להחליף בכל סוג אחר של תוספת, מפתיתים ועד אורז, מה שחשוב הוא לבשל את הכל יחד ולתת לטעמים להתמזג.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פסטה עם כבדי עוף:
פסטה: במתכון הבא השתמשנו בפסטה מסולסות. אפשר בכל צורה אחרת, רק אל תשכחו להתאים את זמן ההכנה לפי סוג וגודל הפסטה.
כבדי עוף: את כבדי העוף אפשר להחליף בחזה עוף, סייטן, טופו וכדומה...
פלפל אדום: אינו רכיב חובה במתכון, אפשר להחליף/להוסיף פלפלים בצבעים, או להוסיף פלפל חריף.
שומשום: גם השומשום אינו רכיב חובה אך הוא תורם לטעם ומוסיף המון חן.
פטרוזיליה: אפשר להמיר את הפטרוזיליה בכוסברה, או לשלב את שניהם יחד.
פפריקה מתוקה: אפשר להחליף את הפפריקה המתוקה בפפריקה מעושנת.
רכיבים לפסטה עם כבדי עוף:
אופן הכנת פסטה עם כבדי עוף:
-
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים מהמים ומניחים בצד.
-
מחממים מחבת רחבה או ווק עם מעט שמן זית, על אש בינונית.
-
חותכים את הבצל לרצועות וגסות מוסיפים למחבת.
-
חותכים את הפלפל האדום לרצועות ומוסיפים למחבת. מערבבים בעזרת כף עץ ומטגנים עד שהירקות מתחילים להיות רכים.
-
קולפים וחותכים את הגזר לרצועות ומוסיפים, מערבבים מידי פעם בעזרת כף עץ, ומטגנים עד שהירקות מתחילים להיות רכים.
-
אחרי ניקוי שומן וחלקים מיותרים, מוסיפים למחבת את הכבד.
-
מוסיפים את השום הכתוש, בזיליקום, פפריקה, מלח ופלפל שחור.
-
ממשיכים לבשל על אש בינונית - נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהכבדים מוכנים. אם הרוטב מצטמצם יותר מהרצוי, אפשר להוסיף מעט מים. בסיום מכבים את האש.
-
קוצצים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים, מוסיפים, ומפזרים שומשום.
-
מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב לספיגת הטעמים ומגישים חם.
טיפ השף:
בשביל יותר טעם חריף אפשר להוסיף פלפל אדום/ירוק קצוצים.