יש כאלה שמשתגעים על כבד (כמוני) ואוהבים אותו בכל צורת הגשה, יש כאלה שלא יכולים לסבול אפילו את הריח שלו, ויש שמוכנים לאכול אותו רק כשהוא מסתתר בתוך מנות מורכבות ולא מוגש כמנה עיקרית. תהליך ההכנה שלו פשוט, מהיר ואינו מצריך זמן הכנה ארוך לעומת בשרים אחרים, והמתכון של כבדי העוף שתקראו בהמשך מתאים גם כהתחלה למנת מעורב ירושלמי או להכנת כבד קצוץ.
נתחיל מהחלק הבריא: לכבד יתרונות בריאותיים רבים, הוא עשיר במגוון ויטמינים כמו A, B-12, B-9 ועוד, ומכיל חלבון, חומצה פולית (מומלץ לאכילה במהלך ההריון) וברזל. הוא גם משפר את פעילות מחזור הדם, מעולה לטיפול באנמיה, מכיל כמות נמוכה של קלוריות ומסייע בחילוף החומרים ובתהליך הירידה במשקל.
חשוב מאוד לבקש מהקצב לנקות אותו, או לנקות לבד בבית - להסיר את האונות משאריות שומן, ובמיוחד להסיר את שאריות כיס המרה - אי הסרתו תגרום לכבדים להיות מרים ותהפוך את המנה למרירה ופחות טעימה. דבר נוסף שמאוד חשוב הוא להיזהר מטיגון יתר, על מנת לשמור על הרכות והעסיסיות שלו. טיגון ארוך יהפוך אותו לקשה ויבש ויפגע בטעם ובמרקם של הכבד. הדרך הנכונה היא להגיש את הכבדים צרובים מבחוץ ומעט ורדרדים מבפנים, ועל מנת לקבל את מידת הצריבה הרצויה חשוב לחמם מראש את המחבת. כאשר עושים זאת נכון ולא מפריזים בטיגון וצלייה מתקבל טעם עדין ומרקם נימוח וקטיפתי.
ונמשיך עם עצה לשדרוג: דרך מעולה לשדרוג את המתכון היא לבשל אותו ביין כמו במתכון שלנו לכבדי עוף ביין עם בצל מקורמל, כאשר הכבד מתבשל כך טעמו משתבח ומתעצם, ונוצר שילוב טעמים מיוחד. ישנם שפים הממליצים להשתמש לא רק ביין, אלא גם במשקאות אלכוהוליים אחרים כמו ברנדי / קסיס / אמרטו, וממליצים במקרה שהאלכוהול אינו מתקתק להוסיף חצי כפית סוכר.
המנה בד"כ לא מתקבלת בהתלהבות אצל הילדים (לא תמיד כמובן), אך הסיכוי לאכילתה יגדל אם תהפכו אותה לבורקס כבד או תגישו עם פתיתים (מניסיון).
ואם כבר הזכרתי את עניין התוספות, התוספת המושלמת לדעתי היא מצע פירה, כמובן שאפשר גם עם אורז לבן, שעועית, אפונה או פסטה, או לקצוץ דק ולהגיש על ברוסקטה (לחם קלוי).