דמיינו שמונח על שולחנכם צלי עסיסי, הנפרס לאט לאט בעזרת סכין חדה ומוגש עם תוספת טעימה. בלוטות הטעם שלכם כבר מתחילות לעבוד? יופי! עכשיו מה שנותר לכם זה לרכוש נתח בשר מתאים, להחליט אם להכין אותו עם רוטב או בלי ולהתחיל בעבודה, ההמתנה בזמן שהוא נצלה באיטיות בתנור, משתלמת ושווה כל שניה!
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים צלי כתף בתנור עם פטריות צלי כתף בתנור
הבשר: נתח המתאים לצלי בצלייה ארוכה הוא פילה מדומה (מספר 6), הוא גלילי ומאורך וקל מאוד לפרוס אותו, אפשר גם צלעות, שריר (בשר מס' 8) או לשון.
צריבה: מומלץ לצלות את הבשר לפני ההכנה ולהשחים אותו היטב מכל צד, כך מתחיל תהליך התקרמלות בין הסוכרים והחלבונים בבשר.
מרינדה: רצוי לעסות את הנתח במסאג' עם תערובת תבלינים ומרינדה, ולתת לו לנוח לפחות כמה שעות לפני ההכנה, כך הבשר יתרכך ויקבל טעמים משגעים.
חיתוך ופריסה: כשהבשר מוכן מניחים לו להתקרר ורק אחר כך פורסים בעזרת סכין חדה. אם תפרסו אותו כשהוא עדיין חם הוא עלול להתפרק.
אופן הכנת צלי בקר:
-
חממו תנור ל-180 מעלות.
-
קשרו את גוש הבשר בעזרת חוט (ניתן למצוא בחנויות מתמחות), פזרו פלפל ומלח בנדיבות.
-
לקערה קטנה הכניסו 2 כפות שמן זית, שום ורוזמרין וערבבו היטב.
-
הניחו מחבת על הכיריים וחממו אותה על חום בינוני. צקו על המחבת 2 כפות שמן זית נוספות וחממו את השמן עד לשלב שעולה ממנו עשן. הניחו את בשר הצלי על השמן החם וצרבו את הבשר מכל צדדיו.
-
הסירו את המחבת מהכיריים, מרחו את צלי הכתף בתערובת השמן עם השום והרוזמרין, הניחו על תבנית חסינת חום או על מחבת מברזל יצוק והכניסו לתנור לצלייה של שעה עד שעה וחצי.
-
לאחר שהבשר מוכן (שחום מבחוץ ומעט ורדרד מבפנים), הוציאו אותו מהתנור והניחו בצד כ-10 דקות.
-
בעוד הצלי במנוחה, טגנו קלות את הפטריות במחבת עם 2 כפות שמן קנולה. טגנו עד שכל הנוזלים יתאדו (כ-5 דקות) ותבלו במלח ופלפל.
-
העבירו את הצלי לכלי הגשה. את תכולה הנוזלים שנשארה בכלי הקודם העבירו למחבת וחממו על חום גבוה. המתינו שמרבית הנוזלים יצטמצמו.
-
הוסיפו את 2 כפות השמן הנותרות והפטריות, ערבבו היטב וצקו מעל צלי הבקר והגישו.
טיפ השף:
מומלץ להגיש עם אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים.