סיר פלפלים ממולאים בדרך כלל מגיע עם רוטב נהדר ומצריך לחם טרי. הפלפל הקלאסי ממולא בבשר ואורז, אך קיימים מגוון רחב של מתכונים ושדרוגים כמו פלפל עם בשר טחון ובורגול, במילוי חלבי ,צמחוני, טבעוני, או ממולא בירקות אחרים כמו: עגבניות, בצלים, קישואים, חסה... אפשר לבשל או לאפות בתנור ולא משנה באיזו דרך תבחרו, תתקבל מנה צבעונית ורוויה בטעמים.
ברחבי העולם תמצאו מגוון גרסאות לפלפל המדובר: ברומניה את הארדיי: פלפל מבושל וממולא בשר טחון, אורז וירקות. בהונגריה – טולטוט פפריקה: פלפל ממולא בבשר טחון ואורז, מבושל ברוטב עגבניות. במדינות ערב, פלפל מחשי: מגוון ירקות מבושלים (ולא רק פלפל) ממולאים בשר כבש או עגל ואורז. ביוון – ימיסטה: עגבניות או פלפלים במילוי אורז ועשבי תיבול, אפויים בתנור עם תפוחי אדמה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פלפלים ממולאים בבשר טחון ואורז:
הפלפלים: הירק הקלאסי למילוי הוא הפלפל בעיקר האדום. הוא מתוק, גדול ואפשר למצוא אותו כל השנה, לעומת רוב הצבעים האחרים שטעמם לא ידוע מראש ויש סיכוי שיהיו מרירים. לפלפל בסיס רחב ונוח, הוא יכול לעמוד יציב בסיר לעומת ירקות אחרים, ואינו מצריך פעולת ריקון מסורבלת כמו קישוא למשל. במתכון בחרתי להשתמש בכמה צבעים בשביל הגיוון, אך האמת היא שהאדומים הם האהובים עלי. לשדרוג הטעם אפשר לצלות אותם עם מעט שמן זית, או לאפות בתנור, אבל לא חובה.
הבשר טחון: בחירה בבשר איכותי כמו אונטריב או שפונדרה יוסיף לטעם ואם אתם אוהבים בקשו מהקצב שיוסיף גם מעט שומן שיקפיץ את המילוי.
האורז: אני אוהבת להשתמש באורז עגול שסופג טעמים בצורה נהדרת, אבל אפשר כמובן להשתמש באורז בסמטי, או אפילו לשלב גם וגם. חשוב להשרות אותו במים אך אין צורך לבשל אותו לפני הכניסה לסיר כי תהליך זה קורה בכל מקרה בתוך הרוטב וחבל שהוא יהיה רך יתר על המידה.
סידור הפלפלים בסיר: כדאי לסדר אותם בשכבה אחת, צפופים וקרובים אחד לשני כדי שלא יפלו, יחליקו, או יאבדו את צורתם.
הפיכת המנה לטבעונית: מחליפים את הבשר בפטריות עם קוביות טופו.