header

מתכון לפלפלים ממולאים בשר ואורז

סיר פלפלים ממולאים בדרך כלל מגיע עם רוטב נהדר ומצריך לחם טרי. הפלפל הקלאסי ממולא בבשר ואורז, אך קיימים מגוון רחב של מתכונים ושדרוגים כמו פלפל עם בשר טחון ובורגול, במילוי חלבי ,צמחוני, טבעוני, או ממולא בירקות אחרים כמו: עגבניות, בצלים, קישואים, חסה... אפשר לבשל או לאפות בתנור ולא משנה באיזו דרך תבחרו, תתקבל מנה צבעונית ורוויה בטעמים.

ברחבי העולם תמצאו מגוון גרסאות לפלפל המדובר: ברומניה את הארדיי: פלפל מבושל וממולא בשר טחון, אורז וירקות. בהונגריה – טולטוט פפריקה: פלפל ממולא בבשר טחון ואורז, מבושל ברוטב עגבניות. במדינות ערב, פלפל מחשי: מגוון ירקות מבושלים (ולא רק פלפל) ממולאים בשר כבש או עגל ואורז. ביוון – ימיסטה: עגבניות או פלפלים במילוי אורז ועשבי תיבול, אפויים בתנור עם תפוחי אדמה.

מתכון לפלפלים ממולאים: פלפלים ממולאים

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פלפלים ממולאים בבשר טחון ואורז:

הפלפלים: הירק הקלאסי למילוי הוא הפלפל בעיקר האדום. הוא מתוק, גדול ואפשר למצוא אותו כל השנה, לעומת רוב הצבעים האחרים שטעמם לא ידוע מראש ויש סיכוי שיהיו מרירים. לפלפל בסיס רחב ונוח, הוא יכול לעמוד יציב בסיר לעומת ירקות אחרים, ואינו מצריך פעולת ריקון מסורבלת כמו קישוא למשל. במתכון בחרתי להשתמש בכמה צבעים בשביל הגיוון, אך האמת היא שהאדומים הם האהובים עלי. לשדרוג הטעם אפשר לצלות אותם עם מעט שמן זית, או לאפות בתנור, אבל לא חובה.

מתכון לפלפלים ממולאים: פלפלים בצבעים

הבשר טחון: בחירה בבשר איכותי כמו אונטריב או שפונדרה יוסיף לטעם ואם אתם אוהבים בקשו מהקצב שיוסיף גם מעט שומן שיקפיץ את המילוי.

האורז: אני אוהבת להשתמש באורז עגול שסופג טעמים בצורה נהדרת, אבל אפשר כמובן להשתמש באורז בסמטי, או אפילו לשלב גם וגם. חשוב להשרות אותו במים אך אין צורך לבשל אותו לפני הכניסה לסיר כי תהליך זה קורה בכל מקרה בתוך הרוטב וחבל שהוא יהיה רך יתר על המידה.

סידור הפלפלים בסיר: כדאי לסדר אותם בשכבה אחת, צפופים וקרובים אחד לשני כדי שלא יפלו, יחליקו, או יאבדו את צורתם.  

הפיכת המנה לטבעונית: מחליפים את הבשר בפטריות עם קוביות טופו.

 

זמן הכנה: 30 דקות
כמות יחידות: 8
רמת קושי: קל
מתכון לפלפלים ממולאים בשר ואורז
רכיבים למילוי:
שמן זית - 3 כפות
בשר טחון - 500 גרם
אורז עגול - כוס (לא חובה עגול)
בצל - 1 (קצוץ דק)
שיני שום - 2 (קלופות, קצוצות)
פטרוזיליה - ¼ צרור (קצוצה, ללא הענפים)
כוסברה - כמה עלים (קצוצה דק, לא חובה )
פפריקה מתוקה - כף גדושה
מלח - כפית
פלפל שחור - ¾ כפית
רכיבים לפלפלים:
פלפלים - 8 (בצבעים שונים, לא חובה)
רכיבים לרוטב:
רסק עגבניות - 200 גרם (קופסה קטנה)
שמן זית - 3 כפות
כמון - קורט
מלח - כפית שטוחה
פלפל שחור - ¾ כפית
סוכר - קורט
מים - 2-3 כוסות
אופן הכנת המילוי:
  1. משרים את האורז בקערה עם מים כשעה, ומסננים מהמים.
  2. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית על להבה בינונית - גבוהה, קוצצים את הבצל ומטגנים כ-5 דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב.
  3. מוסיפים את האורז והשום, מערבבים ומטגנים קלות.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו בעזרת מזלג, מערבבים ומטגנים למשך כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את התבלינים: פפריקה, מלח, פלפל שחור ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-4 דקות ואז מכבים את האש.
  6. קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים לתערובת ולשים אחרי שהיא מתקררת. preperation
אופן הכנת הפלפלים:
  1. חותכים את החלק העליון של כל פלפל ומשאירים מעין מכסה, מנקים מגרעינים וחלקים מיותרים. preperation
  2. ממלאים כל פלפל בתערובת הבשר ואורז כמעט עד הסוף (כדי שיהיה מקום לאורז שיתרחב ויגדל במהלך הבישול). preperation
  3. מסדרים את הפלפלים בסיר עומדים אחד ליד השני.
אופן הכנת הרוטב:
  1. מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, שמן הזית והתבלינים. מוסיפים מים ומערבבים היטב.
  2. יוצקים את הרוטב לסיר עם הפלפלים, וכף רוטב לתוך כל פלפל.
  3. מכסים את הפלפלים עם המכסה שחתכנו מהם, ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית כ-40 דקות, עד שהפלפלים רכים והמילוי רך ומוכן. אפשר גם לאפות בתנור למשך כשעה. preperation
  4. מגישים חם עם תוספת שתספוג את הרוטב. preperation
טיפ השף:
מומלץ לחורר בעזרת מזלג חורים בפלפלים לפני המילוי כדי שיחדור אליהם רוטב במהלך הבישול.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.