הלחמעג'ון - מנה טורקית המחברת בצורה מושלמת בין פחמימות ובשר עסיסי, ויוצרת מעין פיצה פתוחה העשוייה מפיתה רכה מבפנים, קריספית מבחוץ, הנאפית בחום לוהט ומקבלת את טעם הבשר הנח עליה.
את המתכון הבא קיבלנו מהקונדיטורית נעמה קרבט. בגיל 35, עם שני ילדים מקסימים וכלב, החליטה נעמה לעשות הסבה מקצועית, ללמוד את התחום שקרץ לה במשך שנים ולממש את הפוטנציאל הרב שלה - אז היא התחילה ללמוד בבית הספר המקצועי "בישולים".
היום היא מתמחה בעיקר בהכנת עוגות וקינוחים מטורפים, ואם תתעקשו אז גם באוכל ביתי שבעיקר נהנים ממנו בני משפחתה.
מוזמנים להציץ ולעקוב אחריה באינסטגרם: naama___cakes
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים לחמעג'ון
בשר: את הבשר מומלץ לערבב עם שומן כבש, להעשרת הטעם.
חציל: אפשר לקלף את החציל ואפשר להשאיר אותו עם הקליפה - לבחירתכם.
קישוא: את הקישוא ניתן להמיר בזוקיני.
שמן: לטיגון מומלץ להשתמש בשמן צמחי כמו שמן קנולה למשל, ואפשר לטגן קלות גם עם שמן זית.
הבצק: את שולי הבצק שללא הבשר מעליהם, מומלץ למרוח בשמן זית שיעניק להם טעם נהדר וקריספיות כפולה.
הקפאה: ניתן להקפיא בכלי אטום, ולחמם ישירות ללא הפשרה בתנור כמה דקות לפני ההגשה.
מקור תמונה:
נעמה קרבט
אופן הכנת הבצק:
-
בקערת המיקסר שמים: קמח, שמרים, סוכר ומלח, ומערבבים עם וו הלישה או בעזרת הידיים.
-
מוסיפים שמן ואז מוזגים את המים בהדרגה, ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק רטוב מידי מוסיפים כף קמח, ואם יבש מוסיפים מעט מים.
-
מגלגלים את הבצק לכדור, מכסים עם מגבת או ניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
-
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, פותחים, ומרדדים אותו לעלה בעובי של כ-1 סנטימטר.
אופן הכנת תערובת הבשר:
-
מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן, חותכים את הבצל, מוסיפים למחבת ומטגנים עד שקיפות קלה.
-
מוסיפים את קוביות החציל למחבת, מערבבים ומטגנים עד שהן מתרככות.
-
מוסיפים את הבשר, מטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.
-
מוסיפים את התבלינים: פפריקה, כמון, מלח, פלפל ואת העגבניות המרוסקות, מערבבים ומכבים את להבת הגז.
-
מפזרים בצורה אחידה כמות בשר נדיבה בעזרת כף מחוררת, רצוי עם כמה שפחות נוזלים שהצטברו במחבת. משאירים את שולי הבצק נטולי בשר.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים כ-10 דקות,עד שהבצק מזהיב בצדדים.
-
מוציאים בזהירות מהתנור, חותכים בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה. מזלפים טחינה מעל ופטרוזיליה קצוצה. מגישים חם - ואוכלים בהנאה!
טיפ השף:
הצעת הגשה: אפשר לפזר לפני ההגשה צנוברים קלויים קצוצים דק.