הברוקולי - ירק ממשפחת המצליבים, הוא מכיל יותר ויטמין C מתפוז, וכן סידן, אשלגן וחומצה פולית, ובנוסף הוא עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים, נוגדי חמצון... אפשר למצוא אותו ברשתות השיווק ואצל הירקן טרי ורענן, או במקררי הקפואים.
המתכון הבא פשוט, קל הכנה, ומשלב לחם ריחני נהדר עם הירק הנפלא והבריא, אפשר להחליף את הברוקולי בכל ירק אחר וליהנות מלחם מיוחד ועשיר בוויטמינים, או לשלב ירקות נוספים. אפשר להכין אותו כמו במתכון בתבנית אינגליש קייק מאורכת או בתבניות מאפינס, לבחירתכם.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים לחם ברוקולי:
קמח: את הקמח הלבן אפשר להמיר בקמח מלא ולהפוך את המתכון לבריא ומזין במיוחד, כמובן שתצטרכו במקרה כזה להתאים את כמויות הנוזלים ולהגדיל את כמות החלב או השמנת החמוצה.
שום: השום אינו רכיב חובה וניתן לוותר עליו, אך הוא מעשיר את הטעם. אפשר להמיר את השום הכתוש באבקת שום.
דבש: גם הדבש אינו רכיב חובה ואפשר להשמיט אותו מהמתכון.
סודה לשתייה: הסודה במתכון תורמת לאווריריות הלחם, לא מומלץ לוותר עליה.
ברוקולי: אם בחרתם בברוקולי קפוא אל תשכחו להפשיר אותו לפני ההכנה.
גבינה צהובה: את הגבינה הצהובה אפשר להמיר בכל גבינה קשה אחרת כמו צ'דר, בולגרית...
להעשרת הטעם: אפשר לפזר מעל גבינה לפני הכניסה לתנור, או שומשום.