header

מתכון ללחם ברוקולי

הברוקולי - ירק ממשפחת המצליבים, הוא מכיל יותר ויטמין C מתפוז, וכן סידן, אשלגן וחומצה פולית, ובנוסף הוא עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים, נוגדי חמצון... אפשר למצוא אותו ברשתות השיווק ואצל הירקן טרי ורענן, או במקררי הקפואים.

המתכון הבא פשוט, קל הכנה, ומשלב לחם ריחני נהדר עם הירק הנפלא והבריא, אפשר להחליף את הברוקולי בכל ירק אחר וליהנות מלחם מיוחד ועשיר בוויטמינים, או לשלב ירקות נוספים. אפשר להכין אותו כמו במתכון בתבנית אינגליש קייק מאורכת או בתבניות מאפינס, לבחירתכם.

לחם ברוקולי

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים לחם ברוקולי:

קמח: את הקמח הלבן אפשר להמיר בקמח מלא ולהפוך את המתכון לבריא ומזין במיוחד, כמובן שתצטרכו במקרה כזה להתאים את כמויות הנוזלים ולהגדיל את כמות החלב או השמנת החמוצה.

שום: השום אינו רכיב חובה וניתן לוותר עליו, אך הוא מעשיר את הטעם. אפשר להמיר את השום הכתוש באבקת שום.

דבש: גם הדבש אינו רכיב חובה ואפשר להשמיט אותו מהמתכון.

סודה לשתייה: הסודה במתכון תורמת לאווריריות הלחם, לא מומלץ לוותר עליה.

ברוקולי: אם בחרתם בברוקולי קפוא אל תשכחו להפשיר אותו לפני ההכנה.

גבינה צהובה: את הגבינה הצהובה אפשר להמיר בכל גבינה קשה אחרת כמו צ'דר, בולגרית...

להעשרת הטעם: אפשר לפזר מעל גבינה לפני הכניסה לתנור, או שומשום.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 1
רמת קושי: קל
מתכון ללחם ברוקולי
רכיבים ללחם ברוקולי:
קמח - 1 כוס (140 גרם)
קמח תירס - ½ כוס (70 גרם)
שיני שום - 2-3 (כתושות)
חמאה - 100 גרם (בטמפרטורת החדר)
שמנת חמוצה - ½ מיכל (100 גרם )
חלב - ¾ כוס
ביצה - 1 גדולה
דבש - 2 כפות
אבקת אפייה - 1 כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
סוכר - 1 כף
מלח - ½1 כפיות
ברוקולי - ½1 כוסות
גבינה צהובה מגורדת - 1 כוס (100 גרם)
אופן הכנת לחם ברוקולי:
  1. בקערה בינונית שמים: קמח, קמח תירס, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, ופלפל שחור גרוס ומערבבים.
  2. בקערת המיקסר טורפים את הביצה, מוסיפים את הסוכר והדבש, מוסיפים תוך כדי הקצפה באיטיות: חמאה, שמנת חמוצה, חלב ומקציפים עד קבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. מאחדים בין קערת היבשים לרטובים בהדרגה, טורפים קלות רק עד קבלת מרקם אחיד ללא גושים.
  4. מוסיפים לבלילה את הברוקולי, השום והגבינה הצהובה ומקפלים פנימה בעדינות בעזרת מרית.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית מעט משומנת, מחליקים את העוגה בעזרת קלף או מרית.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה, ואם נועצים במרכז קיסם הוא יוצא עם פירורים יבשים.
  7. מוציאים בזהירות מהתנור, ומניחים ללחם להתקרר בתוך התבנית במשך 15 דקות. מחלצים מהתבנית בזהירות פורסים ומגישים. preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף כפית צ'ילי גרוס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.