דפי האורז עשויים מאורז, מים ומלח, ומכילים לעומת הבצקים הרבה פחות קלוריות, שומן רווי. בנוסף הם גם נטולי גלוטן ולכן הם אהובים גם על צליאקים ונמנעים מגלוטן. אופן ההכנה שלהם קל, מהיר ופשוט, אפשר ליצור איתם מגוון מאכלים בשריים, חלביים, אפויים, מטוגנים, מגולגלים...
את המתכון הבא קיבלנו משיר אמיר, הבלוגרית ובעלת קבוצת הפייסבוק: מתכונים, קופונים ומבצעים.
הוא קל ופשוט, אם תעקבו אחרי ההוראות במדויק יתקבלו בורקסים פריכים ומשגעים שקשה מאוד להפסיק לאכול.
כמה טיפים לפני נלמד איך מכינים בורקס גבינה מדפי אורז:
דפי האורז: מגיעים בצורת דפים יבשים, על מנת לרכך אותם יש להשרות כמה שניות במים, רצוי לא להאריך את ההשריה במים אחרת הדף יקרע בקלות.
ייבוש: לאחר ההשריה מומלץ לשים אותם על גבי מגבת ולהניח להם להתרכך כמה שניות לפני הקיפול או הגלגול. עדיף בכל פעם להכניס למים דף אחד, אם תכניסו כמה יחד הם עלולים להידבק, ויהיה קשה להפריד ביניהם.
שימון: את התבנית עם נייר האפייה מומלץ לשמן מעט, אחרת דפים האורז ידבקו ויהיה קשה מאוד לחלץ אותם.
אפייה או טיגון: במקום לאפות אפשר גם לטגן את הדפים, עם מעט חמאה או שמן זית, משני הצדדים, עד להזהבה.
הגבינה: מומלץ להשתמש בגבינה קשה, גבינה רכה תגרום לדפי האורז להתרכך יתר על המידה, לעומת הגבינה הקשה שתשתלב מעולה עם הדפים הדקיקים ותעצים את הטעם.
ציפוי מעל: אפשר לפזר מעל שומשום, קצח, מלח גס...