הפונדו הוא מאכל מהמטבח השוויצרי המורכב מגבינות, תבלינים ואלכוהול. הוא נפלא לאירוח או סתם לערב מפנק זוגי. הוא משמש כמטבל לחתיכות לחם (בעיקר בגט) ירקות או פירות, ויש הטובלים בו גם בשרים מעושנים ונקניקים. ברוב המתכונים לפונדו תמצאו יין, אותו אפשר להחליף בברנדי, קוניאק, ליקרים שונים וכדומה. את תחילת ההכנה עושים על הגז בתוך סיר ולאחר שהבלילה חלקה, מעבירים לכלי מיוחד עם מבער או נר, נועצים תוספות וטובלים בגבינה הנמסה והחמימה. הפונדו הוא פתרון מעולה ללחם יבש שנשאר בבית: חותכים את הלחם לקוביות, קולים במחבת כ-2 דקות או אופים בתנור וטובלים.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פונדו גבינות:
גבינות: אפשר להשתמש בכל גבינה שאהובה עליכם: אמנטל, צ'דר, גאודה, עיזים הולנדית, בושה, פרמז'ן, ברי, קממבר, מנצ'גו... רצוי לערבב לפחות שני סוגי גבינות ואפילו יותר. מומלץ לגרד את הגבינה מאשר להכניס לסיר גוש שלם - פעולת הגירוד תקל על המסת הגבינה ותקצר את זמן ההכנה.
יין: או האלכוהול תורמים למרקם הגבינות הנמסות. אם הרוטב סמיך מעט לטעמכם אל תהססו להוסיף מעט יין לסיר בזמן הבישול.
קורנפלור: מסמיך את הפונדו, אפשר להחליף אותו בכף קמח.
להעשרת הטעם: ניתן להוסיף בצל שגורד דק בעזרת פומפייה, חמאה, עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כפית חרדל או רסק עגבניות.
תוספות לטבילה: את התוספות כדאי להכין לפני הכנת הפונדו ולא להפך, אחרת הפונדו יתקרר, יתקרש ותצטרכו לחמם אותו שוב.
שאריות פונדו: הפונדו שנשאר יכול לשמש כרוטב לפסטה או תפוחי אדמה וגם לככב כשחקן חיזוק בפשטידה חלבית מתאימה.