סלט הקפרזה הוא סלט איטלקי פשוט המורכב מצבעי דגל איטליה: האדום מהעגבנייה, הלבן מגבינת המוצרלה, והירוק מהבזיליקום. הסלט מגיע אלינו מהאי קפרי באיטליה (מכאן מגיע השם), כשאת הגרסה המקורית מכינים מעלי ארוגולה ומגבינה מחלב בקר ולא בפאלו. את סידור הצלחת אפשר לעשות כמו בצורה המסורתית בעיגול, אך אפשר גם לשפד, לסדר בשורה או לערבב בצורה חופשית, לבחירתכם.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סלט קפרזה:
כדור מוצרלה: את כדור המוצרלה אפשר להחליף בכדורי מוצרלה בייבי.
עגבנייה: את העגנייה אפשר להמיר בעגבניות שרי או לשלב ולהוסיף גם וגם.
מלח ים אטלנטי: אפשר להחליף את המלח האטלנטי במלח רגיל.
פלפל ארבע עונות: אינו רכיב חובה, ואפשר לוותר עליו או להמיר אותו בפלפל שחור גרוס.
שמן זית: מומלץ להשתמש בשמן זית ולא בשמן צמחי רגיל, מכיוון שההבדל בטעם יהיה עצום. אפשר גם לשדרג ולהוסיף זילוף ממיץ לימון סחוט טרי.
להעשרת הטעם: ניתן להוסיף בצל ירוק קצוץ, פרוסות בצל סגול, זיתי קלמטה, צנונית פרוסה או צ'ילי גרוס.
הגשה: מומלץ להגיש עם בגט טרי או לחם קלוי.