הטוסט נחשב למנה קלת הכנה וזריזה, המתאימה לאכילה בארוחת הבוקר או הערב. המתכון לטוסט שנביא לכם היום הוא קצת שונה - את הגבינה הצהובה נחליף ביוגורט יווני ונקשט אותו עם פירות יער טעימים. אפשר לבחור ביוגורט עם אחוזי שומן נמוכים, לחם קל, ולהפוך את המנה לבריאה, מזינה וטעימה.
את הטוסט במתכון מומלץ להכין בתנור או בטוסט אובן מכיוון שהוא נאפה פתוח עם מלית יוגורוט נוזלית,. אם אין לכם תנור ניתן לאפות גם במחבת מכוסה ולהגיע לתוצאה די דומה לאפייה בתנור.
בסופו של דבר מתקבל טוסט יוגורט נהדר וריחני, עם פירות יער ואבקת סוכר או זילוף של סירופ מייפל או דבש, לבחירתכם.
לחם: מומלץ להשתמש בלחם מסוג בריוש או חלה שהם עבים ובשרניים, אפשר כמובן להשתמש בכל סוג לחם אחר כמו: לחם קל, פיתות, לחמניות... עדיף להימנע משימוש בלחמי מחמצת בגלל החורים הנוצרים בהם בזמן האפייה שיגרמו לתערובת היוגורט לנזול לתבנית.
יוגורט: לא חובה להשתמש ביוגורט יווני, כל יוגורט איכותי אחר יכול להתאים.
סירופ מייפל: אפשר להמיר את סירופ המייפל בדבש או סליאן, ואפשר לשלב גם יחד.
תמצית וניל: ניתן להחליף את תמצית הווניל בתבלינים כמו: קינמון או אגוז מוסקט או להוסיף גם וגם.
פירות יער: ניתן להחליף את פירות היער בכל פרי אהוב אחר כמו בננות, תפוחים פרוסים דק, פטל, אוכמניות, תותים, ענבים.
אבקת סוכר: אינה רכיב חובה אך היא מעניקה טעם מיוחד לטוסט היוגורט.