header

מתכון לטוסט יוגורט עם פירות יער

הטוסט נחשב למנה קלת הכנה וזריזה, המתאימה לאכילה בארוחת הבוקר או הערב. המתכון לטוסט שנביא לכם היום הוא קצת שונה - את הגבינה הצהובה נחליף ביוגורט יווני ונקשט אותו עם פירות יער טעימים. אפשר לבחור ביוגורט עם אחוזי שומן נמוכים, לחם קל, ולהפוך את המנה לבריאה, מזינה וטעימה. 

את הטוסט במתכון מומלץ להכין בתנור או בטוסט אובן מכיוון שהוא נאפה פתוח עם מלית יוגורוט נוזלית,. אם אין לכם תנור ניתן לאפות גם במחבת מכוסה ולהגיע לתוצאה די דומה לאפייה בתנור. 

בסופו של דבר מתקבל טוסט יוגורט נהדר וריחני, עם פירות יער ואבקת סוכר או זילוף של סירופ מייפל או דבש, לבחירתכם. 

מתכון לטוסט יוגורט: טוסט יוגורט

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים טוסט יוגורט:

לחם: מומלץ להשתמש בלחם מסוג בריוש או חלה שהם עבים ובשרניים, אפשר כמובן להשתמש בכל סוג לחם אחר כמו: לחם קל, פיתות, לחמניות... עדיף להימנע משימוש בלחמי מחמצת בגלל החורים הנוצרים בהם בזמן האפייה שיגרמו לתערובת היוגורט לנזול לתבנית. 

יוגורט: לא חובה להשתמש ביוגורט יווני, כל יוגורט איכותי אחר יכול להתאים.

סירופ מייפל: אפשר להמיר את סירופ המייפל בדבש או סליאן, ואפשר לשלב גם יחד. 

תמצית וניל: ניתן להחליף את תמצית הווניל בתבלינים כמו: קינמון או אגוז מוסקט או להוסיף גם וגם.

פירות יער: ניתן להחליף את פירות היער בכל פרי אהוב אחר כמו בננות, תפוחים פרוסים דק, פטל, אוכמניות, תותים, ענבים.

אבקת סוכר: אינה רכיב חובה אך היא מעניקה טעם מיוחד לטוסט היוגורט. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות יחידות: 4
רמת קושי: קל
מתכון לטוסט יוגורט עם פירות יער
רכיבים לטוסט יוגורט:
פרוסות לחם - 4 (לפי הצורך)
יוגורט יווני - 5-6 כפות
ביצה - 1 ביצה
סירופ מייפל - 3 כפיות
תמצית וניל - ⅓ כפית
פירות יער - 1 כוס
אבקת סוכר - לפי הצורך (לפיזור מעל)
אופן הכנת טוסט יוגורט:
  1. שמים בקערית את הביצה וטורפים אותה היטב.
  2. מוסיפים: יוגורט, מייפל ותמצית וניל, ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  3. לוחצים על החלק הרך של פרוסות הלחם, ויוצרים מעין גומה, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  4. יוצקים את תערובת היוגורט על הלחם, בתוך הגומה שיצרנו ומפזרים את פירות היער.
  5. ממשיכים כך עם שאר פרוסות הלחם, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, ואופים 7-10 דקות, עד שקצוות מלית היוגורט והלחם הקלוי מקבלים גוון זהוב.
  6. מוציאים בזהירות מהתנור, מניחים לטוסטים להתקרר מעט, מפזרים אבקת אפייה - מגישים ואוכלים בהנאה! preperation
טיפ השף:
להעשרת הטעם אפשר להוסיף חופן שוקולד צ'יפס לבן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.