סביר להניח שגם אתם נתקלתם במצב בו הגשתם קינוח לשולחן בתום הארוחה וגיליתם כי לפחות אחד מן האורחים שלכם לא יכול ליהנות ממנו. בין שמשום שאותו אורח מקפיד על כללי הכשרות וזה עתה סיימתם לאכול ארוחה בשרית ובין שהוא נמנע ממוצרי חלב מטעמי רגישות, וודאי חשתם חוסר נעימות. עוגת התפוחים הבאה היא קלה להכנה וטעמה נפלא, אך לא פחות חשוב, היא אינה מכילה כלל מוצרי חלב ולכן כולם יוכלו ליהנות ממנה.
רכיבים לעוגת תפוחים מהירה:
אופן הכנת עוגת תפוחים מהירה:
-
מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל של 33X23 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
-
מערבבים יחד בקערה סוכר, שמן, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון וסודה לשתייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מקלפים את התפוחים, חותכים אותם לקוביות ומקפלים את התפוחים והאגוזים אל תוך התערובת.
-
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות. לאחר מכן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
-
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט. בשלב זה ניתן לצפות את העוגה בקצפת או להגיש אותה לצד גלידת וניל, לפי טעמכם.
מקור: אביה ג.