אי אפשר לדבר על מנות עם שקדים בלי להזכיר לפחות קינוח אחד, והבראוניז הנימוחות והמושחתות שבמתכון הבא בהחלט ימתיקו כל ארוחה שתכינו. זאת דרך טעימה ומפנקת במיוחד לסיים כל ארוחה ואפשר להגיש אותן לצד גלידה בקיץ או כוס משקה חם בחורף.
אופן הכנת הבראוניז-שקדים:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות ורפדו תבנית גדולה בנייר אפייה.
-
המיסו את השוקולד יחד עם חמאה/שמן קוקוס בכלי חסין למיקרוגל בפולסים. תחילה הכניסו את הכלי למיקרוגל ל-30 שניות, לאחר מכן ל-30 שניות נוספות והמשיכו כך עד שהשוקולד והחמאה/שמן קוקוס יימסו לחלוטין.
-
טרפו לתוך הכלי עם השוקולד את הביצים, אחת בכל פעם. לאחר מכן הוסיפו לקערה את הסוכר ותמצית הווניל וערבבו היטב.
-
בקערה נפרדת ערבבו יחד קמח שקדים, אבקת אפייה, שקדים קצוצים וקמצוץ מלח.
-
הוסיפו את תערובת השוקולד לקערה עם החומרים היבשים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מזגו את תערובת הבראוניז לתוך התבנית המרופדת, הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות. הוציאו, המתינו עד שעוגת הבראוניז תצטנן וחתכו אותה לקוביות.