מעתה ואילך לא תצטרכו לחכות לביקור במסעדה כדי לאכול מוס שוקולד ואגוזים נפלא, ותוכלו ליהנות מקינוח משובח בכל פעם שתרצו ללא כל בעיה.
רכיבים למוס שוקולד ואגוזים:
אופן הכנת המוס שוקולד ואגוזים:
-
הכניסו את אבקת הג'לטין לתוך קערה והוסיפו אליה מים. המיסו את הג'לטין באמצעות המיקרוגל או בשיטת בן מארי (עליו להיות נוזלי לחלוטין), והניחו בצד.
-
הפרידו את החלבונים מהחלמונים, טרפו את החלמונים בקערה קטנה והקציפו את החלבונים יחד עם הסוכר באמצעות מערבל ידני בקערה נפרדת.
-
חממו את החלב בסיר קטן על להבה בינונית, וכשהוא ירתח הוסיפו בזהירות 5-4 כפות של חלב חם לחלמונים הטרופים, על מנת שהרכיבים יוכלו להגיע לאותה הטמפרטורה. לאחר מכן הנמיכו את עוצמת הלהבה, העבירו את החלמונים עם מעט החלב לסיר החלב וערבבו היטב עד שיתמזגו. המשיכו לבשל עד לקבלת תערובת במרקם סמיך, מבלי להביא את הסיר לרתיחה.
-
בזמן שהחלמונים והחלב יתחממו, גררו את השוקולד באמצעות פומפייה, וערבבו היטב עד שהשוקולד ימס לחלוטין.
-
כעת, הוסיפו את הג'לטין והאגוזים הקצוצים לתערובת, ערבבו היטב והסירו את הסיר מהאש.
-
הוסיפו בתנועות קיפול (ערבול ידני מלמטה למעלה) את החלבונים המוקצפים עד שיבלעו בתערובת השוקולד.
-
צקו את כל הרכיבים לקערה עמידה למקפיא והניחו לה לקפוא למשך לילה שלם.
מקור: לאה ג.