פודינג אמיתי, כזה שמכינים לבד יכול להיות קינוח מדהים בכל עונות השנה. אפשר לאכול אותו קר ומרענן, ואפשר לאכול אותו חמים וסמיך, לא משנה באיזו דרך תבחרו תקבלו קינוח מתוק, טעים וקרמי. קיימות אבקות מוכנות להכנת פודינג במגוון טעמים כמו: קרם ברולה, מלבי, ריבת חלבי, פיסטוק, תות... הנפוצות והנמכרות ביותר בארץ הן בטעמי השוקולד והווניל. בגלל אופן ההכנה וכמות המרכיבים הקטנה בהכנה הביתית, שווה "להתאמץ" ולהכין לבד.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פודינג שוקולד:
חימום הסיר: מומלץ לבשל את התערבות על אש נמוכה-בינונית כדי לא לתת מכת חום לקורנפלור שיגרום בחום גבוה להסמכה ותערובת דלילה מאוד.
ערבוב: חשוב מאוד לערבב היטב בזמן שהסיר על הגז ולא להתעצל, כך תמנוע גושים מיותרים שעלולים להישרף בתחתית הסיר, ותקבלו מרקם חלק וטעים. את הערבוב מומלץ לעשות בעזרת מטרפה או כף עץ.
שדרוג הטעם והפיכת המתכון "למבוגרים": ניתן להוסיף ויסקי או רום.
הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם קצפת (מתכון לקצפת) מעל ו/ או שוקולד מגורר, קוקוס, שקדים/ אגוזים קצוצים.