במקסיקו לביבות תפוחי אדמה הן לא מלוחות, אלא מוגשות עם קצפת מתוקה ומחביאות בתוכן קינמון שיוצר מנה מיוחדת במינה. אם גם אתם רוצים לקבל טעימה ממקסיקו, ובייחוד מאחד הקינוחים של המדינה, נסו את המתכון הבא ללביבות שאף אחד לא יצפה לו, והמתיקו כל ארוחה בצורה טעימה במיוחד.
אופן הכנת הלביבות:
-
גררו את תפוחי האדמה במגרדת אל תוך קערה גדולה, מלאו אותה מים לאחר מכן והניחו בצד כ-10 דקות על-מנת לשטוף את העמילן מתפוחי האדמה.
-
לאחר מכן, נקזו את הנוזלים מתפוחי האדמה דרך מסננת והניחו אותם בקערה חדשה ונקייה.
-
הוסיפו לתפוחי האדמה ביצים, קמח, סוכר חום ומלח וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
בקערה בינונית נפרדת ערבבו קקאו, אבקת סוכר וקאיין. הניחו בצד עד לשימוש יחד עם מסננת קטנה.
-
חממו שמן על מחבת גדולה, צרו והניחו מספר קציצות על שטח המחבת וטגנו עד לקבלת גוון חום-זהוב. הפכו צד וטגנו שוב עוד כ-3 דקות או עד להזהבה. עשו כך עם כל התערובת.
-
הוציאו את הקציצות מהמחבת בעזרת מרית או שני מזלגות לנייר סופג וסדרו על מגש. בזקו על הלביבות מתערובת אבקת הסוכר, הניחו מעל כף קצפת והגישו חם.
מקור תמונה:
whatjewwannaeat
אופן הכנת הקצפת קינמון:
-
הקציפו את השמנת עד ליצירת קצף מעט נוקשה.
-
הוסיפו לקצפת את אבקת הסוכר והקינמון והמשיכו להקציף עד שהיא תהיה נוקשה יותר.
מקור תמונה:
whatjewwannaeat
-
הניחו במקרר עד לשימוש.