לברוקולי יש ערך תזונתי גבוה והוא מכיל כמעט פי 2 יותר ויטמין C מתפוזים. תוספת היוגורט למתכון הופכת את הלביבות לחוויה קולינרית מיוחדת במינה, והמתכון עצמו אינו מכיל גלוטן, כך שהוא מושלם למי שרגיש אליו ועדיין רוצה ליהנות מאווירת החג.
מקור תמונה:
JaBB
אופן הכנת הלביבות ברוקולי:
-
חתכו את הברוקולי לתפרחות.
-
הרתיחו סיר מים וחלטו את התפרחות למשך 2-3 דקות, עד שהברוקולי מתרכך ומקבל גוון ירוק חזק.
-
לאחר הבישול, העבירו את הברוקולי לקערה מלאה במים קרים, והשרו אותו בהם מספר דקות עד שיתקרר. לאחר מכן, סננו וקצצו היטב את הברוקולי, והעבירו אותו לקערה ריקה.
-
הוסיפו לקערה את שאר המצרכים (למעט השמן והיוגורט להגשה) וערבבו יחד עם הברוקולי עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה במרקמה.
-
חממו את השמן במחבת.
-
צרו בעזרת 2 כפות לביבות דקות וטגנו אותן מ-2 הצדדים עד שישחימו.
-
ספגו את השמן מהלביבות באמצעות נייר סופג והגישו יחד עם יוגורט.
מקור: נעמה פ.