header

מתכון ללביבות כרובית וגבינות

ידוע שחגיגת חנוכה לא שלמה בלי לביבות חמות, לכן השנה החלטנו במשפחה להכין אותן בתצורה קצת אחרת - להפחית את כמות השומן ולטגן את הלביבות עם הכי מעט שמן שניתן ולהמשיך את הריכוך באפייה. לאחר לבטים וטעימות של מתכונים שונים הגענו אל המתכון המושלם שמשלב גבינות וירקות אהובים שלבטח גם אתם תאהבו. אז אל תמתינו לחנוכה כדי לטעום את הלביבות המעולות הללו, נסו אותן עוד היום והכניסו אווירת חג לביתכם כבר מעכשיו ובכל יום בשנה.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללביבות כרובית וגבינות מקור תמונה: myrecipes
רכיבים ללביבות:
תפוחי אדמה - 3 כוסות (קלופים ומגורדים)
בצל - 1 (מגורד)
כרובית - ¼3 כוסות (פרחים בלבד)
בצלים ירוקים - 6-7 (קצוצים, הפרידו בין החלק הלבן לירוק)
קמח - 60 גרם (כ-5 כפות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת גרוייר - ¼ כוס (מגורדת או כל גבינה קשה אחרת)
ביצה - 1
שמן קנולה - 5 כפות (מחולקות)
שמנת חמוצה - ¾ כוס
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הלביבות:
  1. חממו את התנור לטמפרטורה של 120 מעלות ורפדו תבנית בניר אפייה.
  2. הכניסו למסננת את הבצל הקצוץ ותפוחי האדמה ולחצו עליהם קלות להגרת הנוזלים, בסיום העבירו את הירקות הסחוטים לקערה גדולה.
  3. כעת הכניסו את פרחי הכרובית אל מעבד מזון וטחנו אותם דק לפרורים כמו קוסקוס, לאחר מכן העבירו את פרורי הכרובית לקערה עם תפוחי האדמה.
  4. אל תערובת הירקות הוסיפו את החלק הירוק הקצוץ של הבצל הירוק וערבבו.
  5. בקערה נפרדת ערבבו גבינה יחד עם קמח ו-½ כפית מלח. הוסיפו את התערובת שנוצרה אל קערת הירקות המעורבבים ותבלו במעט פלפל.
  6. אל קערת הירקות הכניסו כעת את הביצה והחלבון וערבבו היטב.
  7. שמנו מחבת עם 1 כפית שמן וחממו אותה מעל להבה בינונית. צקו מעט מהתערובת שבקערה וצרו לביבות בקוטר של כוס חד פעמית, כאשר הן מזהיבות הפכו אותן לצד השני. עשו כך עם כל התערובת ועם כל כמות השמן שבמתכון.
  8. הוציאו אותן אל נייר סופג וספגו את שאריות השמן ולאחר מכן הניחו אותן בתבנית האפייה.
  9. הכניסו את התבנית עם הלביבות אל התנור ואפו כ-15 דקות.
  10. ערבבו בקערה קטנה שמנת חמוצה עם פלפל שחור והחלק הלבן של הבצל הירוק שהשארתם בצד קודם לכן, העבירו את רוטב השמנת לקערית קטנה והגישו לצד הלביבות החמות.
טיפ השף:
תוכלו לגרד סלק טרי ו/או בטטה מגורדת לטעמים נוספים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.