מצאנו עבורכם מתכון מיוחד לקציצות זוקיני-נענע בניחוח לימון שתתמכרו אליו מנגיסה ראשונה. בתוספת של מעט חמאה ותבלינים, תקבלו את המאכל המושלם לארוחת הצהריים או אפילו לבוקר כשתרצו לפתוח אותה בצורה טעימה במיוחד.
רכיבים למתכון לקציצות זוקיני:
אופן הכנת המתכון לקציצות זוקיני:
-
העבירו את הזוקיני ותפוחי האדמה המגורדים למסננת וסחטו היטב להוצאת הנוזלים. פזרו עליהם מלח, ערבבו והניחו מעל קערה למשך כ-30 דקות להגרת הנוזלים.
-
לאחר 30 הדקות סחטו מעט את הירקות במסננת להוצאת שארית הנוזלים והוציאו למגבת לייבוש סופי.
-
ערבבו בקערה ביצה, נענע, גרידת לימון ובצל ירוק. הוסיפו מלח ופלפל לפי טעמכם.
מקור תמונה:
alexandracooks
-
הוסיפו לקערה את הבצל הקצוץ, תערובת הזוקיני ותפוחי האדמה וערבבו יחד (אם הבלילה נוזלית מדי, הוסיפו לה מעט קמח).
-
הניחו מחבת על הכיריים וחממו על חום בינוני-גבוה. הוסיפו למחבת מעט חמאה והמיסו עד ליצירת קצף.
-
קחו בעזרת כף חופן מבלילת הקציצות והניחו במחבת 3-4 יחידות.
מקור תמונה:
alexandracooks
-
טגנו את הקציצות עד שהן מקבלות גוון חום-זהוב, היפכו לצד השני עד שהן מוכנות ואז חזרו על הפעולה עם יתר הבלילה.
-
הוציאו את הקציצות מהמחבת, יבשו את שאריות השומן עם נייר סופג והגישו אותן חמות עם/בלי רוטב יוגורט.
טיפ השף:
למתכון בריא יותר ניתן לאפות את הקציצות בתנור על חום של 180 מעלות עד לקבלת גוון חום-זהוב.