ההום פרייז - תפוחי אדמה מתוקים וחרפריפים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, המוגשים כתוספת או כמנה בפני עצמה. ההום פרייז מגיעים אלינו הישר מאמריקה, שם הם מוגשים במהלך כל היום: בארוחת הבוקר עם בייקון וביצה, בארוחת הצהריים עם מנה בשרית כמו המבורגר, או בערב משולבים בארוחת ערב טעימה. לעומת הפרנץ' פרייז (הצ'יפס), דרך הכנת המנה קלה יותר, ומכאן מגיע השם הום = בית, פרייז = צ'יפס, שרומז על אופן הכנה ביתי והרבה יותר פשוט.
במנה האמריקאית המקורית נהוג להשתמש באבקת שום, אך ההמלצה שלי היא להשתמש בשום כתוש להעמקת הטעם. במתכון הבא לא הוספתי ברשימת המרכיבים שום, כיוון שברוב רטבי הצ'ילי המוכנים הוא אחד מהמרכיבים הקיימים, אבל אם אין, כמובן שאפשר להוסיף. באמריקה גם נהוג לטגן את תפוחי האדמה בשמן עם המון חמאה. כדי לחסוך בקלוריות מיותרות החלטתי דווקא לאפות בתנור, ואני מבטיחה לכם שגם בדרך זו הם יוצאים פריכים וטעימים (שיטה זו נהוגה גם במסעדות בארץ).
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים הום פרייז:
תפוחי האדמה: מומלץ להשרות כשעה לפני הטיגון / אפייה את תפוחי האדמה במים. פעולה זו מסייעת ביצירת מרקם רך ופריך יותר ומפרקת את העמילנים. חשוב לאחר סינון המים לייבש אותם היטב, במיוחד לפני הכניסה לשמן החם. לא חייב להסיר את הקליפות, יש בהן רכיבים תזונתיים טובים והן מוסיפות קריספיות למנה. הדרך המומלצת ביותר לחיתוך תפוחי האדמה היא קוביות בינוניות.
אופן ההכנה: אם החלטתם לטגן, לא חייב בשמן עמוק. אפשר פשוט להמיס חמאה ולטגן מכל צד על אש חזקה, עדיף במחבת ברזל כבדה, ולערבב בעדינות רק לאחר הזהבה ולא בתחילת התהליך כדי לא "לשבור" את תפוחי האדמה. גם במקרה הזה, כמו באפייה, מומלץ לבשל לפני. אם החלטתם לאפות, בשלו את תפוחי האדמה בסיר כרבע שעה לפני הכניסה לתנור, סננו ותנו להם להתקרר, זלפו בשמן זית, תבלו ורק אח"כ הכניסו לתנור שחומם מראש.
הצעות לשדרוגים: לשדרוג הרוטב אפשר להוסיף סרירצ'ה (רוטב חריף), שמנת מתוקה עם החמאה או במקומה, שבבי צ'ילי, פלפל חריף אדום חתוך, ובסיום ההכנה לפזר מעל שומשום או פטרוזיליה קצוצה.