header

הום פרייז - תפוחי אדמה בחמאה ורוטב צ'ילי

ההום פרייז - תפוחי אדמה מתוקים וחרפריפים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, המוגשים כתוספת או כמנה בפני עצמה. ההום פרייז מגיעים אלינו הישר מאמריקה, שם הם מוגשים במהלך כל היום: בארוחת הבוקר עם בייקון וביצה, בארוחת הצהריים עם מנה בשרית כמו המבורגר, או בערב משולבים בארוחת ערב טעימה. לעומת הפרנץ' פרייז (הצ'יפס), דרך הכנת המנה קלה יותר, ומכאן מגיע השם הום = בית, פרייז = צ'יפס, שרומז על אופן הכנה ביתי והרבה יותר פשוט.

במנה האמריקאית המקורית נהוג להשתמש באבקת שום, אך ההמלצה שלי היא להשתמש בשום כתוש להעמקת הטעם. במתכון הבא לא הוספתי ברשימת המרכיבים שום, כיוון שברוב רטבי הצ'ילי המוכנים הוא אחד מהמרכיבים הקיימים, אבל אם אין, כמובן שאפשר להוסיף. באמריקה גם נהוג לטגן את תפוחי האדמה בשמן עם המון חמאה. כדי לחסוך בקלוריות מיותרות החלטתי דווקא לאפות בתנור, ואני מבטיחה לכם שגם בדרך זו הם יוצאים פריכים וטעימים (שיטה זו נהוגה גם במסעדות בארץ).

כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים הום פרייז:

תפוחי האדמה: מומלץ להשרות כשעה לפני הטיגון / אפייה את תפוחי האדמה במים. פעולה זו מסייעת ביצירת מרקם רך ופריך יותר ומפרקת את העמילנים. חשוב לאחר סינון המים לייבש אותם היטב, במיוחד לפני הכניסה לשמן החם. לא חייב להסיר את הקליפות, יש בהן רכיבים תזונתיים טובים והן מוסיפות קריספיות למנה. הדרך המומלצת ביותר לחיתוך תפוחי האדמה היא קוביות בינוניות.

מתכון להומפרייז: תפוחי האדמה חתוכים על קרש חיתוך מעץ

אופן ההכנה: אם החלטתם לטגן, לא חייב בשמן עמוק. אפשר פשוט להמיס חמאה ולטגן מכל צד על אש חזקה, עדיף במחבת ברזל כבדה, ולערבב בעדינות רק לאחר הזהבה ולא בתחילת התהליך כדי לא "לשבור" את תפוחי האדמה. גם במקרה הזה, כמו באפייה, מומלץ לבשל לפני. אם החלטתם לאפות, בשלו את תפוחי האדמה בסיר כרבע שעה לפני הכניסה לתנור, סננו ותנו להם להתקרר, זלפו בשמן זית, תבלו ורק אח"כ הכניסו לתנור שחומם מראש.

הצעות לשדרוגים: לשדרוג הרוטב אפשר להוסיף סרירצ'ה (רוטב חריף), שמנת מתוקה עם החמאה או במקומה, שבבי צ'ילי, פלפל חריף אדום חתוך, ובסיום ההכנה לפזר מעל שומשום או פטרוזיליה קצוצה.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
הום פרייז - תפוחי אדמה בחמאה ורוטב צ'ילי
רכיבים להום פרייז:
תפוחי אדמה - 4-5 (שטופים וחתוכים לקוביות 1 ס"מ.)
שמן זית - 2-3 כפות
חמאה - 100 גרם
מלח - 1 כפית שטוחה
פלפל שחור - ¾ כפית
רכיבים לרוטב:
חמאה - 100 גרם
פפריקה חריפה - 1 כפית (או מעושנת)
אופן הכנת הום פרייז:
  1. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות, ומשרים בקערה עם מים ומעט מלח למשך שעה.
  2. מסננים ומייבשים את תפוחי האדמה.
  3. מביאים לרתיחה סיר עם מים ומעט מלח, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מתפרקים כמו כשמכינים פירה.
  4. מסננים מהמים ומייבשים היטב.
  5. מחממים תנור על 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מעבירים לתבנית האפייה.
  7. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך 8-10 דקות עד שתפוחי האדמה נעשים שחומים.
  8. יוצקים מעל את שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים.
  9. אופים כ-25-30 דקות, עד להזהבה.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ממיסים את החמאה בסיר על להבה בינונית.
  2. לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את רוטב הצ'ילי החריף והמתוק ואת הפפריקה וממשיכים לערבב.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים בזהירות (כדי שלא יתפרקו) עד שתפוחי האדמה מכוסים לגמרי ברוטב.
  4. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים בצל ירוק קצוץ (לא חובה).
טיפ השף:
להפיכת המתכון לפרווה או טבעוני, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או שמן זית.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.