לילדים כבר נמאס לאכול ביצה מקושקשת כל ערב ולמען האמת, לכם גם נמאס להכין את המתכון הזה. הגיע הזמן לנסות מתכון חדש, כזה שאפילו אתם לא מכירים. "ביצה על ענן" הוא מתכון מפנק, דיאטטי, ללא שמן וללא טיגון שמקורו במטבח הצרפתי העשיר. פנקו את עצמכם בארוחה מקורית, כיפית לאכילה ובעיקר קלה להכנה. אפילו הילדים יוכלו לעזור בבישול!
למתכונים נוספים מהבלוג "Kitchen Tested".
אופן הכנת ביצת ענן:
-
הפרידו את חלמון הביצה מהחלבון בזהירות. שמרו כל חלמון בקערית נפרדת, ואת כל החלבונים באותה הקערה.
מקור תמונה:
kitchen-tested
-
הקציפו את החלבונים במשך מספר דקות, עד אשר יהפכו לקצף יציב. מומלץ להשתמש במיקסר.
מקור תמונה:
kitchen-tested
-
קפלו לתוך הקציפה את הפרמז'ן, העירית, הצ'ילי, המלח והפלפל.
מקור תמונה:
kitchen-tested
-
על נייר אפייה, חלקו את הקציפה ל-4 גבעות קטנות, וצרו גומחה קטנה בראש כל גבעה.
מקור תמונה:
kitchen-tested
-
בתנור שחומם מראש ל-180° מעלות, אפו את הקציפות במשך 2-3 דקות, עד אשר ישחימו קלות. לאחר האפייה, מזגו בעדינות את החלמונים אל כל אחת מהגומחות.
מקור תמונה:
kitchen-tested
-
הכניסו את הביצים לתנור ל-5 דקות נוספות, עד אשר החלמונים יהיו עשויים ברמה הרצוייה.
-
אנו אוהבים לאכול את הביצים שלנו עם צ'ילי, אך ניתן לתבל את הקציפה בכל צורה שרק תרצו ולאכול בתיאבון.
מקור תמונה:
kitchen-tested
מקור: מלינדה שטראוס