אם אי פעם רציתם להכין את העוגה המושלמת שתפתיע את כל בני המשפחה ותשאיר אותם ללא מילים, כדאי שתנסו להכין את אחת מעוגות המראה המדהימות האלה, שהפכו ללהיט ברחבי הרשת. כל אחת מיצירות האומנות הקסומות שלפניכם נאפתה על ידי אולגה נוסקובה, קונדיטורית מוכשרת מרוסיה שמכינה ללקוחותיה עוגות עם זיגוג מהמם ובוהק שכמותו טרם ראיתם. אחרי שתסיימו להתענג על התמונות של העוגות המקסימות, תמצאו בסוף הכתבה את המתכון המקורי והקליל שלה לזיגוג המדהים.
אופן הכנת הזיגוג המדהים:
-
המיסו את הג’לטין במים החמים (ניתן גם לטבול במים צוננים ולהוסיפו לאחר שלב 4 כשהתערובת שתכינו תהיה בטמפרטורה של 60 מעלות).
-
הכניסו את הסוכר, הגלוקוזה והמים (150 מ"ל) לסיר נפרד והביאו אותם לרתיחה (ב-104 מעלות).
-
הסירו מהאש את תערובת הסוכר, הגלוקוזה והמים והוסיפו לה את הג’לטין המומס (אם המסתם אותו במים רותחים). ערבבו והוסיפו את החלב המרוכז.
-
צקו את התערובת מעל השוקולד וערבבו עד שימס (בשלב זה ניתן להוסיף את אבקת הקקאו והשמנת, ואם המסתם את הג'לטין במים צוננים ניתן להוסיף גם אותו).
-
ערבבו את התערובת בעזרת מיקסר ידני כדי להיפטר מבועות אוויר וסננו אותה פעמיים על מנת שתהיה חלקה לגמרי.
-
זלפו את הציפוי המבריק על עוגה (לא חמה) כאשר הוא בטמפרטורה של לא יותר מ-35 מעלות (כדי להכין ציפוי עם מספר צבעים השתמשו בצבעי מאכל).
-
שימו לב: אם תרצו לצבוע את הציפוי בצבעי מאכל שונים, מכינים את הציפוי משוקולד לבן ללא הקקאו, לאחר הסינון מוסיפים את צבע המאכל הנבחר או מחלקים לקערות קטנות וצובעים כל קערה בצבע אחר.
מקור: מיכל ב.