header

מתכון לפודינג לחם וחמאה

זהו הקינוח הקלאסי והמנחם ביותר שהמטבח האנגלי יכול להציע לכם, וכאשר הוא מוגש חם וטרי, בתוספת כדור גלידה בצד, מדובר במעדן.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפודינג לחם וחמאה מקור תמונה: DuncanHarris
רכיבים לפודינג לחם:
חמאה - 60 גר' (במליחות עדינה)
לחם - 10 פרוסות
צימוקים - 60 גר'
קליפת לימון - מ-½ לימון (מגוררת)
שמנת מתוקה - ¾1 כוסות
סוכר - 70 גר' (כ-⅓ כוס)
חלב - 220 מ"ל (1 כוס + 2 כפות)
אבקת סוכר - 3 כפות
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת הפודינג לחם:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  2. רפדו תבנית אפיה בינונית (בגודל 20*25 ס"מ) בנייר אפייה ומרחו עליה 10 גרם חמאה.
  3. מירחו את שאר החמאה בנדיבות על צדן העליון של כל אחת מפרוסות הלחם וחיתכו כל פרוסה ל-4 רבעים.
  4. הניחו כמחצית מכמות רבעי פרוסות הלחם על בסיס התבנית, כאשר צד הפרוסה המרוח בחמאה מופנה כלפי מעלה.
  5. לאחר הסידור, פזרו את הצימוקים וקליפת הלימון המגורדת. חזרו על הפעולה עם שאר רבעי הפרוסות.
  6. בסיר קטן, ערבבו יחד את החלב והשמנת והביאו אותם לכדי רתיחה. באותו הזמן, הקציפו את הביצים יחד עם 50 גרם סוכר, עד שהתערובת תקבל גוון חיוור ותהפוך לקצפת יציבה.
  7. צננו מעט את תערובת החלב והשמנת, מזגו אותה על הביצים הטרופות והמשיכו בהקצפה. סננו את התערובת שנוצרה במסננת אל תוך קערה, הוסיפו לה את תמצית הווניל וערבבו.
  8. מיזגו את התערובת שבקערה בעדינות על פרוסות הלחם בתבנית האפייה, ושימו לב שהתערובת ממלאת את התבנית כולה ומרטיבה את כל פרוסות הלחם. פזרו על השכבה העליונה של התבנית את הסוכר שנותר וגרדו מעליה אגוז מוסקט.
  9. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש למשך 35-40 דקות, עד להזהבה. הוציאו את הפודינג מהתנור, המתינו שיתקרר במשך 5-10 דקות והגישו בלוויית חזרת או ריבה חמצמצה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.