header

מתכון לעוגת גבינה בטעם שבלולי קינמון

מאז ומתמיד אהבתי לשלב קינמון במנות שונות שאני מכין ובעיקר בקינוחים עשירים ומתוקים. לאחרונה גיליתי מתכון שמאפשר לעשות בדיוק את זה, ולשלב עוגה גבינה רכה עם אחד מהמאפים המתוקים שאני הכי אוהב. מדובר על הסינבון, שבלולי בצק שמרים נהדרים עם קינמון, סוכר וזיגוג עשיר. יכול מאוד להיות שכבר יצא לכם ליהנות מהמאפה הזה כאן בארץ או בחו"ל ואם כן, אז אין ספק בכך שאם תכינו את העוגה הבאה הפה שלכם ימתלא בטעם נוסטלגי משגע. 

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לעוגת גבינה בטעם שבלולי קינמון מקור תמונה: mmmrecipes.com
רכיבים לעוגת גבינה בטעם שבלולי קינמון:
פירורי ביסקוויטים - 2 כוסות (פתי בר וביסקוויטים דומים)
חמאה מומסת - 60 גרם + 60 גרם (מופרדת)
סוכר לבן - 200 גרם + 25 גרם (מופרד)
סוכר חום - 100 גרם
אבקת סוכר - 60 גרם
קינמון - ½1 כפיות
גבינת שמנת רכה - 650 גרם (בטמפרטורת החדר)
שמנת חמוצה - 120 מ"ל
ביצים - 3 (גדולות)
תמצית וניל - 1 כפית + ½ כפית (מופרדת)
חלב - 2 כפות
אופן הכנת עוגת גבינה בטעם שבלולי קינמון:
  1. חממו תנור ל-160 מעלות, רפדו תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה ושמנו את הדפנות עם שמן קנולה או מעט חמאה.​
  2. ערבבו את פירורי הביסקוויטים עם 60 גרם חמאה ו-3 כפות סוכר עד לקבלת תערובת אחידה.​
  3. לחצו את התערובת לתחתית התבנית בשכבה אחידה. אפו במשך 8-10 דקות עד שהתחתית מזהיבה קלות. בסיום הזמן הוציאו מהתנור וצננו, ובינתיים המשיכו בהכנת שאר חלקי העוגה.​
  4. הכניסו לקערת מיקסר את גבינת השמנת עם 200 גרם סוכר, והקציפו במהירות בינונית עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי.
  5. הוסיפו את השמנת החמוצה וכפית אחת של תמצית הווניל, והמשיכו לערבל עד לאיחוד.
  6. הוסיפו את הביצים אחת-אחת, וערבלו במהירות נמוכה רק עד שהן נטמעות בתערובת. הימנעו מערבול יתר. הניחו בצד.
  7. עכשיו ערבבו בקערה קטנה את הסוכר החום, הקינמון ו-60 גרם חמאה מומסת עד לקבלת משחה סמיכה. הניחו בצד.​
  8. אחרי שתחתית העוגה, מלית הגבינה והקערה הקטנה עם הציפוי מוכנות, אפשר להתחיל בהרכבת העוגה.
  9. מרחו מחצית ממלית הגבינה על התחתית האפויה שבתבנית באופן אחיד. לאחר מכן העבירו חצי מתערובת הקינמון וצרו דוגמת שבלולים וספירלות באמצעות קיסם או סכין.
  10. חזרו על התהליך עם יתרת מלית הגבינה ותערובת הקינמון.​ אל תשכחו לעצב שבלולים וספירלות גם בחלק העליון.
  11. עטפו את תחתית התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום כדי למנוע חדירת מים.​ הניחו את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ומלאו את התבנית החיצונית במים חמים עד למחצית גובה התבנית הפנימית (אמבט מים).
  12. חממו שוב את התנור ל-160 מעלות ואז הכניסו את התבנית הגדולה עם המים והעוגה לאפייה של 50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים והמרכז מעט רוטט.​
  13. כבו את התנור, השאירו את הדלת מעט פתוחה ותנו לעוגה להתקרר בתנור במשך שעה.​
  14. הוציאו מהתנור והעבירו לקירור מלא במקרר למשך לפחות 4 שעות, ורצוי למשך הלילה.​
  15. לפני ההגשה, הכינו את הזיגוג לעוגה מהרכיבים שנותרו וערבבו בקערה קטנה 60 גרם אבקת סוכר, חצי כפית תמצית וניל וחלב עד לקבלת זיגוג חלק.
  16. לפני ההגשה, זלפו את הזיגוג מעל העוגה ושיהיה בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.