אם עד היום הכנתם לחם בננות רק כשהיו לכם כמה פירות שהבשילו יתר על המידה בבית, הגיע הזמן שתכירו את המתכון שיהפוך את המנה האהובה הזאת לחלק ממבחר הקינוחים הקבוע שלכם. לחם בננות הוא הרי סוג של עוגה, ובגרסה שלפניכם יש בה שלל פינוקים נהדרים כמו חתיכות תפוחי עץ, אגוזי מלך ותיבול נפלא שהופכים אותה לקינוח עשיר שאיש לא יסרב לו. אז הכינו את המצרכים הנחוצים וגשו למטבח, כי לחם בננות שכזה מעולם עוד לא טעמתם!
רכיבים ללחם בננה ותפוחי עץ:
אופן הכנת הלחם בננה ותפוחי עץ:
-
חממו את התנור לחום של 180 מעלות.
-
ערבבו בכלי מתאים את החמאה והסוכרים ואז הוסיפו את הביצים וערבבו בעדינות בעזרת מטרפה או מיקסר במהירות נמוכה.
-
הוסיפו את השמנת החמוצה, הבננות המעוכות ואת תמצית הווניל, ולאחר מכן ערבבו בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
-
בקערה גדולה נפרדת ערבבו את הקמח עם קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
-
בעזרת כף עץ או כלי דומה הוסיפו בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב את תערובת הבננות מהכלי הראשון לקערה עם תערובת הקמח עד לאיחוד מלא.
-
הוסיפו את תפוחי העץ והאגוזים וערבבו בעדינות.
-
העבירו את בצק לחם הבננות העשיר שלכם לתבנית לחם או עוגה משמונת קלות והכניסו לתנור לאפייה במשך של כשעה.
-
לאחר זמן האפייה הזה, הכניסו קיסם עץ עד לתחתית לחם הבננות שלכם ובדקו את מצבו. אם הוא אינו רטוב ניתן להוציא את התבנית מהתנור ולהגיש את לחם הבננות לאחר שהוא מתקרר. אם הקיסם יוצא רטוב (לא לח!) יש להמשיך לאפות למשך מספר דקות נוספות ואז לחזור על הבדיקה.