סופלה הוא קינוח מיוחד שתמיד מקבל הרבה מחמאות מהאורחים או מבני המשפחה שעבורם תרצו להכין אותו. בעזרת המתכון הנכון ממש לא קשה להכין גרסה קלה וטעימה שמשלבת טעמי שוקולד, קקאו ובננה שאהובים על רבים, קטנים או גדולים וחובבי המתיקות בכל הרמות השונות. אם התיאבון שלכם כבר התחיל לגדול, סימן שאתם מוכנים לנסות להכין את המנה האחרונה הנהדרת והמרשימה הזאת.
רכיבים לסופלה שוקולד ובננה:
סוכר דק - 100 גרם + לקישוט לפי הטעם
אופן הכנת סופלה שוקולד ובננה:
-
תחילה מעכו את הבננות היטב בקערה בעזרת מזלג, מיקסר או כל כלי דומה. בסיום הניחו בצד.
-
הקציפו את חלבוני הביצים בקערה נפרדת בעזרת מיקסר ידני או נייח עד שניתן ליצור מהם נטפים עדינים. המשיכו לערבל והוסיפו בהדרגה את הסוכר עד שהוא מתאחד לחלוטין עם הביצים.
-
הפסיקו את פעולת המיקסר וקפלו בעדינות את מחית הבננה לתוך הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
כעת חממו מראש תנור ל-220 מעלות ובינתיים מרחו את הבסיס והדפנות של 6 תבניות סופלה גדולות (נפח 200 מ"ל) בעזרת החמאה המרוככת. ניתן להשתמש בתבניות אחרות, אך זמן האפייה ישתנה.
-
פזרו סוכר וקקאו על הבסיס והדפנות של התבניות ונערו החוצה את השאריות שלא נדבקו אליהם.
-
העבירו בזהירות את תערובת הסופלה לכלים המוכנים והיזהרו שלא לגרד מהדפנות את הציפוי שיצרתם עם הסוכר והקקאו. מלאו כל תבנית עד הסוף ושטחו את חלקה העליון עם החלק הקהה של סכין מריחה או כל אביזר דומה.
-
נקו את החלק החיצוני של תבניות הסופלה במידת הצורך והכניסו לתנור לאפייה של 10-12 דקות - עד שהסופלה תופח.
-
לסיום הוציאו את התבניות מהתנור, פזרו על הסופלה סוכר ואבקת קקאו לפי הטעם והגישו לצד סירופ שוקולד. בתיאבון!