תותים ושוקולד הם שני רכיבים שאפשר לשלב בהמון צורות נהדרות ואפילו לאכול אותם כפי שהם, אך אם אתם רוצים להתפנק באמת, הכינו לעצמכם ולאנשים שאתם אוהבים את הקינוח האישי המושחת הזה... אחרי הכנה לא קשה במיוחד ואפייה קצרה בתנור, המטבח שלכם יתמלא בניחוח מתקתק ומעורר תיאבון. ההשפעה הזאת רק תתחזק כאשר תקשטו את המאפינס האלו בסירופ שוקולד או כל תוספת אהובה אחרת, ותתנו לסועדים לגלות את ההפתעות המתוקות שמסתתרות בפנים...
רכיבים למתכון למאפינס שוקולד ותותים:
אופן הכנת המתכון למאפינס שוקולד ותותים:
-
חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות והכינו תבנית שקעים של 12 מאפינס, כשכל אחד מהשקעים מרופד בגביע נייר.
-
ערבבו בקערה קטנה את התותים עם כפית סוכר והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
-
ערבבו בקערה גדולה את אבקת הקקאו עם 150 גרם סוכר, המיסו את החמאה במיקרוגל והוסיפו גם אותה. ערבבו את הרכיבים ולאחר שהתערובת מתקררת הוסיפו ביצה, יוגורט ותמצית וניל. ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
העבירו שליש מתערובת הרכיבים היבשים מהקערה הבינונית אל הגדולה, ערבבו את התערובת בעקרה הגדולה בעזרת מרית פלסטיק או סיליקון וזכרו לגרד את הדפנות. הוסיפו את השליש השני, ערבבו וחזרו על התהליך עם השליש האחרון.
-
קפלו בעדינות את התותים לתוך התערובת.
-
העבירו בזהירות את הבלילה לגביעי הנייר בתבנית עד שהם כמעט ומלאים עד הסוף, פזרו מעל את כפית הסוכר שנשארה לכם והכניסו את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות.
-
בסיום האפייה, קיסם שמוחדר לתוך כל מאפין אמור לצאת עם מעט פירורים לחים. הוציאו את התבנית מהתנור והעבירו לרשת קירור.
-
אחרי שהמאפינס התקררו קלות, קשטו במעט סירופ שוקולד בטמפרטורת החדר ואכלו בתאבון.