המתכון הנהדר והפשוט שלפניכם עושה שימוש בצורת הגשה שלרוב שמורה למנות שמבוססות על תפוחי אדמה, וכך נוצר קינוח מפתיע, מתוק, מנחם ובעל מראה מרשים מאוד, שלמען האמת קל מאוד להכין. אם חיפשתם דרך חדשה לסיים את ארוחות הערב שלכם עם פינוק מתוק ונימוח שמשלב גם אגוזי פקאן פריכים ורמז קל לטעם וניל עשיר, אין לנו ספק בכך שהגעתם למקום הנכון!
מקור תמונה:
tiphero.com
רכיבים לבטטות ברוטב מייפל ופקאן:
אופן הכנת בטטות ברוטב מייפל ופקאן:
-
חממו מראש תנור לחום של 210 מעלות.
-
צרו חריצים בכל ס"מ לאורך הבטטות עד ל-⅚ מרוחבן בעזרת סכין חדה. ניתן להיעזר במקלות אכילה או בפריט דומה בצדי הבטטות כדי למנוע מהסכין לבצע חיתוך מלא לכל רוחבן.
-
הברישו את שתי הבטטות עם שמן צמחי ואז הניחו אותן על תבנית מכוסה בנייר אפייה, תבלו בקצת מלח ופלפל שחור לפי הטעם והכניסו אותן לתנור למשך 30-40 דקות, או עד שהן מתרככות.
-
בסיום זמן הבישול הזה, הוציאו את הבטטות מהתנור והעלו את הטמפרטורה ל-230 מעלות.
-
ערבבו בקערה קטנה חמאה, קינמון, אגוזי פקאן, סירופ מייפל, תמצית וניל ומלח גס עד לכיסוי מלא של האגוזים בכל שאר הרכיבים.
-
קחו כף מתערובת הסירופ וצקו אותה על הבטטות ולתוך החריצים שבהן. דחפו את חלק מהאגוזים בין החריצים בעדינות בעזרת קצה הכף והמשיכו לעשות זאת עד שתגיעו לכמות הרוטב הרצויה או תסיימו את כל התערובת.
מקור תמונה:
tiphero.com
-
החזירו את התבנית עם הבטטות לתנור המחומם למשך 8-10 דקות נוספות.
-
לאחר הבישול הנוסף הוציאו את התבנית מהתנור, קחו כף ומזגו את שאריות הרוטב והפקאנים שהתפזרו על התבנית מעל הבטטות עצמן, חכו כמה דקות כדי לאפשר להן להתקרר והגישו לשולחן.