header

מתכון למרק בטטה בטעמים איטלקיים

לאחר שתטעמו את מרק הבטטה העשיר והמדהים שבמתכון שלפניכם, אתם רק תחכו לימים קרים כדי להכין אותו שוב! הריח המעולה, הטעמים המיוחדים והמרקם הקטיפתי של המרק, ישאירו לכם טעם של עוד ויהיו הדבר הראשון שיעלה בזיכרונכם כשידברו אתכם על חורף...
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק בטטה בטעמים איטלקיים מקור תמונה: healingtomato
רכיבים למרק בטטה:
בטטות - 2 (קלופות וחתוכות לקוביות בגודל בינוני)
לפת - 1 (קלופה וחתוכה לקוביות בגודל בינוני)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית (שלם)
שמן זית - 2 כפות
ג'ינג'ר - 3 חתיכות (קלופות באורך 2 ס"מ כל אחת)
שום - 1 (פרוס דק)
רוזמרין - 1 כף (מיובש)
בזיליקום - 1 כפית (מיובש)
אגוזי לוז - 2 כפות (קלופים וגרוסים גס)
תפוח עץ - 1 (ירוק, גדול, מגולען וחתוך לקוביות גדולות)
מיץ לימון - 3 כפיות (מחולקות - 1 כפית ו-2 כפיות)
חלב שקדים - 3 כפיות
מים - 5 כוסות (מחולקות לשני חלקים שווים)
כוסברה - 1 כפית (קצוצה לקישוט)
אופן הכנת המרק בטטה:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. פזרו בשכבה אחת את הג'ינג'ר יחד עם קוביות הבטטה והלפת בתבנית, פזרו מעליהם ¼ כפית מלח, 2 כפות שמן זית, ¼ כפית פלפל שחור שלם, שום, רוזמרין ובזיליקום וערבבו היטב.
  3. הכניסו את התבנית לתנור החם וצלו את הירקות במשך כ-30 דקות, או עד שהבטטה רכה וניתנת למעיכה עם האצבעות.
  4. לאחר שהירקות הוצאו מהתנור והתקררו מעט, הכניסו אותם יחד עם אגוזי הלוז, תפוח העץ, חלב השקדים ומיץ הלימון אל קערת מערבל המזון והפעילו בפולסים קצרים תוך הוספת המים בהדרגה, כחצי כוס כל פעם.
  5. כעת, לאחר שסיימתם להוסיף את הנוזלים, העבירו את תכולת קערת מערבל המזון אל סיר וחממו את המרק.
  6. שפרו טעמים אם צריך, מזגו לקעריות ופזרו מעל כוסברה לקישוט.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.