לאחר שתטעמו את מרק הבטטה העשיר והמדהים שבמתכון שלפניכם, אתם רק תחכו לימים קרים כדי להכין אותו שוב! הריח המעולה, הטעמים המיוחדים והמרקם הקטיפתי של המרק, ישאירו לכם טעם של עוד ויהיו הדבר הראשון שיעלה בזיכרונכם כשידברו אתכם על חורף...
אופן הכנת המרק בטטה:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
פזרו בשכבה אחת את הג'ינג'ר יחד עם קוביות הבטטה והלפת בתבנית, פזרו מעליהם ¼ כפית מלח, 2 כפות שמן זית, ¼ כפית פלפל שחור שלם, שום, רוזמרין ובזיליקום וערבבו היטב.
-
הכניסו את התבנית לתנור החם וצלו את הירקות במשך כ-30 דקות, או עד שהבטטה רכה וניתנת למעיכה עם האצבעות.
-
לאחר שהירקות הוצאו מהתנור והתקררו מעט, הכניסו אותם יחד עם אגוזי הלוז, תפוח העץ, חלב השקדים ומיץ הלימון אל קערת מערבל המזון והפעילו בפולסים קצרים תוך הוספת המים בהדרגה, כחצי כוס כל פעם.
-
כעת, לאחר שסיימתם להוסיף את הנוזלים, העבירו את תכולת קערת מערבל המזון אל סיר וחממו את המרק.
-
שפרו טעמים אם צריך, מזגו לקעריות ופזרו מעל כוסברה לקישוט.