header

מתכון למרק תירס צלוי ומוקרם

התירס עשיר בוויטמינים מקבוצת B, בוויטמינים A ו-E, כמו גם במינרלים רבים ובנוגדי חמצון. כל אלה תורמים להורדת רמת הכולסטרול בגוף ומסייעים בחיזוק העצמות, בשמירה על תפקוד תקין של הכליות ובגנה על העיניים והעור. רבים מאמינים שהבישול פוגע בתירס, אך החימום דווקא מגביר את השפעותיו החיוביות. המתכון שלפניכם מסביר כיצד לצלות את התירס ולשלבו עם מרכיבים בריאותיים נוספים שמעצימים את השפעותיו החיוביות ויוצרים מרק עם מרקם שאי אפשר לעמוד בפניו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק תירס צלוי ומוקרם
רכיבים למרק תירס:
תירס - 2 (קלחים)
פלפל צהוב - ¼ כוס (חתיכות, מומלץ לחמם מעט לפני ההוספה)
דלעת - ¼ כוס (חתיכות)
שמן זית - 1 כוס
מים - 1 כוס
רוזמרין - 1 (גבעול)
אורז - ⅓ כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק תירס:
  1. חממו מראש את התנור ל-200° מעלות.
  2. הסירו את הגרגירים מקלחי התירס באמצעות סכין גדולה. לאחר שתסיימו חתכו את קלח התירס במרכזו והניחו אותו בצד.
  3. הכניסו לתבנית אפייה את גרגירי התירס, הדלעת והפלפל והוסיפו שמן זית, מלח ופלפל גרוס. חממו את התבנית בתנור למשך 30 דקות.
  4. הכניסו לסיר בגודל בינוני את ציר מרק הירקות לצד מים, אורז ורוזמרין – מבלי להסיר את הגבעול.
  5. הוסיפו לסיר גם את קלחי התירס ללא הגרעינים. הניחו את הסיר על הכיריים והמתינו עד לרתיחת המרכיבים ולאחר מכן הפחיתו את החום והמתינו עד להתרככות האורז.
  6. הוציאו את קלחי התירס וגבעול הרוזמרין מהסיר והכניסו לתוכו את הירקות שצליתם בתנור. ניתן להשאיר ¼ כוס של תירס בצד ולהשתמש בה לתיבול בזמן ההגשה.
  7. השתמשו במערבל כדי לערבב את תכולת הסיר עד לריסוק רוב חתיכות הירק. מומלץ להשתמש במערבל חשמלי קטן. אם תכולת הסיר סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד מים.
  8. הגישו ותבלו במעט תירס אם תרצו. preperation
מקור: שפרה רבינוב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.