התירס עשיר בוויטמינים מקבוצת B, בוויטמינים A ו-E, כמו גם במינרלים רבים ובנוגדי חמצון. כל אלה תורמים להורדת רמת הכולסטרול בגוף ומסייעים בחיזוק העצמות, בשמירה על תפקוד תקין של הכליות ובגנה על העיניים והעור. רבים מאמינים שהבישול פוגע בתירס, אך החימום דווקא מגביר את השפעותיו החיוביות. המתכון שלפניכם מסביר כיצד לצלות את התירס ולשלבו עם מרכיבים בריאותיים נוספים שמעצימים את השפעותיו החיוביות ויוצרים מרק עם מרקם שאי אפשר לעמוד בפניו.
אופן הכנת המרק תירס:
-
חממו מראש את התנור ל-200° מעלות.
-
הסירו את הגרגירים מקלחי התירס באמצעות סכין גדולה. לאחר שתסיימו חתכו את קלח התירס במרכזו והניחו אותו בצד.
-
הכניסו לתבנית אפייה את גרגירי התירס, הדלעת והפלפל והוסיפו שמן זית, מלח ופלפל גרוס. חממו את התבנית בתנור למשך 30 דקות.
-
הכניסו לסיר בגודל בינוני את ציר מרק הירקות לצד מים, אורז ורוזמרין – מבלי להסיר את הגבעול.
-
הוסיפו לסיר גם את קלחי התירס ללא הגרעינים. הניחו את הסיר על הכיריים והמתינו עד לרתיחת המרכיבים ולאחר מכן הפחיתו את החום והמתינו עד להתרככות האורז.
-
הוציאו את קלחי התירס וגבעול הרוזמרין מהסיר והכניסו לתוכו את הירקות שצליתם בתנור. ניתן להשאיר ¼ כוס של תירס בצד ולהשתמש בה לתיבול בזמן ההגשה.
-
השתמשו במערבל כדי לערבב את תכולת הסיר עד לריסוק רוב חתיכות הירק. מומלץ להשתמש במערבל חשמלי קטן. אם תכולת הסיר סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד מים.
-
הגישו ותבלו במעט תירס אם תרצו.
מקור: שפרה רבינוב